Cum puteti investi in marijuana

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 07:37
5337 citiri
Cum puteti investi in marijuana
Foto: Risenpine

Legalizarea consumului de marijuana in mai multe state americane ar putea reprezenta o oportunitate de investitii, potrivit analistilor.

Legile federale interzic posesia sau vanzarea de marijuana, insa, pana acum, 18 state americane, plus Washington D.C., au legalizat consumul pentru persoanele care sufera de boli cronice precum HIV/SIDA, cancer, scleroza multipla sau epilepsie. In Washington si Colorado, in plus, este permisa si utilizarea in scop recreativ.

Aceste schimbari au dat nastere unei mici industrii de marijuana medicinala, dar care se afla intr-o crestere rapida. In 2011, de exemplu, piata era evaluata la 1,7 miliarde de dolari, relateaza Market Watch.

Doar in Colorado, vanzarile de canabis au atins nivelul de 181 de milioane de dolari, in 2010, iar numarul angajatilor din industrie se ridica la 4.200, a spus Aaron Smith, director executiv al Asociatiei Nationale a Industriei Canabisului.

In afara de profiturile celor care planteaza si vand marijuna, industria ajuta la cresterea unor alte domenii, cum ar fi cel al asigurarilor sau al echipamentelor agricole, spus specialistii. "Industria se extinde si sunt tot felul de oportunitati", a declarat Derek Peterson, director executiv al GrowOp Technology, o firma de produse pentru cultivarea plantelor in interior.

Pentru investitorii care nu vor sa creasca si sa vanda canabis, exista si posibilitatea investitiilor in firme listate pe bursa, care se ocupa de servicii aditionale comertului. Medbox, de exemplu, are o capitalizare de 45 de milioane de dolari, obiectul sau de activitate fiind vanzarea de masini pentru dozat marijuana medicinala la dispensarele specializate. Automatele respective elibereaza cantitatea corecta de canabis dupa ce verifica amprenta pacientului.

Investitiile in marijuana nu sunt, insa, fara riscuri, fiind inca ilegale potrivit legii federale. In ultimul an, 500 din cele 3.000 de dispensare deschise legal, cel putin din punctul de vedere al legii din statul respectiv, au fost inchise de autoritatile federale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#investitii marijuana SUA, #investitii canabis , #investitii