Dacia investeste 57 de milioane de lei intr-un nou bloc motor

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 22:29
2538 citiri
Dacia investeste 57 de milioane de lei intr-un nou bloc motor
Foto: newschannel.ro

Automobile Dacia SA va investi 57,12 milioane lei in introducerea in fabricatie a unui bloc motor destinat noii familii de motoare, din care 20 milioane lei reprezinta o finantare nerambursabila, potrivit unui comunicat emis, luni, de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

"Proiectul are o valoare totala de 57,12 milioane lei si beneficiaza de o finantare nerambursabila de 20 milioane lei, aceasta reprezentand valoarea maxima posibila a fi obtinuta in cadrul operatiunii de investitii productive pentru intreprinderile mari - Programul Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice', co-finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala", se arata in comunicat.

Astfel, pe 23 decembrie s-a semnat la sediul ministerului Contractul de finantare a proiectului Automobile Dacia SA. Proiectul se va implementa in localitatea Mioveni din judetul Arges - Regiunea Sud-Muntenia, si se va derula pe o perioada de 36 luni.

"Obiectivul general al acestui proiect este sa contribuie la cresterea productivitatii Automobile Dacia SA cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene", mai informeaza comunicatul.

Acest contract de finatare este totodata primul semnat in cadrul celui de-al doilea apel dedicat investitiilor in intreprinderi mari, in cadrul caruia vor fi finantate 45 de proiecte, ce vor beneficia de finantare nerambursabila prin POS CCE in valoare totala de 515,36 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dacia investitie bloc motor, #proiect Ministerul Economiei , #investitii
Comentarii
Poza daaghi
daaghi
rank 1
La fel a investit si in "Bordul CN" si in "zambetul lui Ilici"
Poza daaghi
daaghi
rank 1
La fel a investit si in "bordul CN" si in "zambetul lui Ilici..."