Fond de investitii pentru romanii din diaspora: Ei vin cu un leu, statul vine cu un alt leu

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 13:39
4539 citiri
Fond de investitii pentru romanii din diaspora: Ei vin cu un leu, statul vine cu un alt leu
Foto: Youtube/Guvernul Romaniei

Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii care lucreaza in strainatate, care vor sa-si deschida o afacere in tara.

"Exista cateva modele de succes: de exemplu, 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care romanii din diaspora vor sa le faca", a declarat vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc, intr-o conferinta de presa.

Potrivit surselor Pro TV, ar fi vorba de sume de pana la 50.000 de lei, iar aceste fonduri fi nerambursabile.

In plus, granturile se vor aloca doar pentru cei care au firme si vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate.

Programe de internship pentru studentii romani din strainatate

In alta ordine de idei, Costin Borc a mai mentionat ca studentii romani aflati la studii in strainatate pot face practica la ambasadele si consulatele tarii noastre, incepand din aceasta vara.

"Va fi probabil initial o perioada de 3 luni in timpul verii, dar eu o vad ca si un lucru constant. Pentru ca sunt studenti in anii mai mari care au doar cateva ore pe saptamana si care pot sa-si permita sa lucreze. Avantaj pentru ambele parti. Noi beneficiam de niste oameni care vin cu dinamism si idei mult mai bune, iar dumnealor isi pot completa cerintele pe care le au pentru a-si gasi un job mai departe", a mai spus Costin Borc.

Programele de practica vor fi postate pe site-ul internship.gov.ro si este posibil sa fie remunerate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#fond investitii romani strainatate, #fond investitii diaspora, #diaspora afaceri romania, #romani strainatate afaceri , #investitii