Hotelurile care nu se vor moderniza, expropriate de stat

Luni, 28 Martie 2011, ora 15:18
1602 citiri
Hotelurile care nu se vor moderniza, expropriate de stat

Proprietarii complexurile turistice care le-au cumparat doar din motive imobiliare si nu au investit in reamenajarea lor ar putea sa ramana fara ele, este avertismentul ce vine din partea Ministerul Turismului.

Conform noii legi a turismului, acesti proprietari vor fi expropriati, iar hotelurile lor vor fi scoase la vanzare in vederea revenirii lor in circuitul turistic.

Conform Elenei Udrea, speculatorii "vor fi obligati sa vanda celor interesati la modul serios de turism sau sa-si schimbe atitudinea si sa aloce chiar ei bani pentru modernizare".

"Acum se vor separa speculatorii de investitorii adevarati, se va vedea cine vrea sa faca turism si cine specula imobiliara", a precizat aceasta, citata de Adevarul.

Printre cei ce s-ar putea lovi de posibile exproprieri se numara si Iosif Armas, cel care detine o buna parte dintre hotelurile vechi din statiunea Baile Herculane.

Ca sa se apere, Armas a declarat numai ca "in Romania, dreptul de proprietate este garantat prin Constitutie".

Pe de alta parte, legea este de bun augur pentru Delta si statiunea Borsec, unde au fost demarate investitii masive pentru reabilitarea infrastructurii turistice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#hotel nemodernizate, #hotel exproprieri, #hotel turism , #investitii
Comentarii