Ziare.com

Indienii, obligati sa investeasca la Galati

Sambata, 08 August 2009, ora 08:16

   

Indienii, obligati sa investeasca la Galati
Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si cei ai ArcelorMittal negociaza un act aditional la contractul de privatizare care sa garanteze continuarea investitiilor.

In cazul in care nu continua investitiile incepute la Sidex, actionarul majoritar al combinatului siderurgic din Galati ar putea fi penalizat, informeaza Cotidianul.

Statul roman, prin intermediul AVAS, va negocia cu Arcelor Mittal un act aditional la contractul de privatizare care sa garanteze ca uzina isi va continua activitatea in parametrii stabiliti inainte de debutul crizei economice.

"Miercuri a fost discutat memorandumul privind privatizarea SIDEX in Guvern si se propune o negociere si incheierea unui act aditional la contractul de vanzare-cumparare, care sa confirme indeplinirea obligatiilor de mediu si legate de obiectivele de investitii stabilite prin contract, eventualele penalitati daca nu s-au respectat termenele si stabilirea obiectivelor care se vor realiza la nivelul companiei ArcelorMittal pentru 2007-2011 si a celor care au ramas din programul 2009-2011", a afirmat deputatul PD-L Mircea Toader.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

El a mai precizat ca in programul de investitii care va fi negociat pentru urmatorii ani va fi inclus si un pachet investitional in cocsochimie, dupa ce, in iunie, ArcelorMittal Galati a inchis Uzina CocsoChimica din combinat.

"Probabil ca in programul de investitii, asa cum au promis, va fi construita o noua Cocserie, dar la indicii de poluare stabiliti de normele europene", a spus Toader.

Deputatul PD-L a precizat ca actul aditional la contractul de privatizare va fi negociat de compania ArcelorMittal, pe de o parte, si de statul roman, reprezentat de AVAS, de partea cealalta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor