Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Indienii, obligati sa investeasca la Galati

Sambata, 08 August 2009, ora 08:16
1178 citiri
Indienii, obligati sa investeasca la Galati

Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si cei ai ArcelorMittal negociaza un act aditional la contractul de privatizare care sa garanteze continuarea investitiilor.

In cazul in care nu continua investitiile incepute la Sidex, actionarul majoritar al combinatului siderurgic din Galati ar putea fi penalizat, informeaza Cotidianul.

Statul roman, prin intermediul AVAS, va negocia cu Arcelor Mittal un act aditional la contractul de privatizare care sa garanteze ca uzina isi va continua activitatea in parametrii stabiliti inainte de debutul crizei economice.

"Miercuri a fost discutat memorandumul privind privatizarea SIDEX in Guvern si se propune o negociere si incheierea unui act aditional la contractul de vanzare-cumparare, care sa confirme indeplinirea obligatiilor de mediu si legate de obiectivele de investitii stabilite prin contract, eventualele penalitati daca nu s-au respectat termenele si stabilirea obiectivelor care se vor realiza la nivelul companiei ArcelorMittal pentru 2007-2011 si a celor care au ramas din programul 2009-2011", a afirmat deputatul PD-L Mircea Toader.

El a mai precizat ca in programul de investitii care va fi negociat pentru urmatorii ani va fi inclus si un pachet investitional in cocsochimie, dupa ce, in iunie, ArcelorMittal Galati a inchis Uzina CocsoChimica din combinat.

"Probabil ca in programul de investitii, asa cum au promis, va fi construita o noua Cocserie, dar la indicii de poluare stabiliti de normele europene", a spus Toader.

Deputatul PD-L a precizat ca actul aditional la contractul de privatizare va fi negociat de compania ArcelorMittal, pe de o parte, si de statul roman, reprezentat de AVAS, de partea cealalta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#indieni investitii Galati, #ArcelorMittal investitii Galati, #AVAS ArcelorMittal , #investitii