Ministru rus, despre ce nu inteleg "prietenii europeni si americani"

Marti, 20 Mai 2014, ora 19:33
3285 citiri
Ministru rus, despre ce nu inteleg "prietenii europeni si americani"
Foto: Ria Novosti

Rusia a investit, in ultimii 20 ani, 200 de miliarde de dolari in economia Ucrainei. Suma include si reducerile de preturi la gazele naturale, potrivit ministrului rus pentru Dezvoltare Economica, Alexei Uliukaev.

"Poate ca prietenii europeni si americani nu inteleg ca noi sprijinim economia Ucrainei prin discount-urile oferite la gaze si la alte resurse naturale, prin imprumuturi etc.

In ultimii 20 de ani am investit 200 miliarde de dolari acolo", a precizat Alexei Uliukaev, intr-un interviu acordat Russia Today, preluat de RIA Novosti.

Economia Rusiei, aproape de colaps - coruptia distruge tara

Comentand relatiile economice dintre cele doua tari, ministrul rus a precizat ca nu are cum sa prevada cum va evolua situatia.

"In orice caz, Rusia este interesata ca pacea si prosperitatea sa fie restaurate in Ucraina. Vom continua sa gasim o cale de iesire din aceasta criza, insa ne vom axa pe toate regiunile si grupurile sociale care trebuie sa-si determine propriul viitor", a subliniat Alexei Uliukaev.

Conform oficialului rus, principala disputa intre cele doua tari o reprezinta un acord de asociere. Rusia si Ucraina au semnat peste 400 de intelegeri, privind diferite domenii de integrare in CIS (Comunitatea Statelor Independente), inclusiv Uniunea Vamala cu Belarus, Kazahstan si Rusia.

"Nu putem pur si simplu sa le dam uitarii", a sustinut Alexei Uliukaev.

Putin vrea pace cu Ucraina? Rusia face un important pas inapoi

Daca Ucraina parafeaza un acord de asociere cu Rusia, atunci oficiali din cele doua tari trebuie sa reconsidere termenii tehnici, sanitari, veterinari si alte norme. In consecinta, exista posibilitatea ca produsele Kievului sa nu indeplineasca cerintele Uniunii Europene, astfel ca vor putea fi vandute doar in Rusia, scrie sursa citata.

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat Uniunea Europeana ca exista riscul ca livrarile de gaze naturale via Ucraina sa fie oprite, daca Kievul nu isi plateste datoriile catre Gazprom, estimate la 3,508 miliarde de dolari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Rusia investitii Ucraina, #Rusia bani Ucraina, #tensiuni Rusia Ucraina , #investitii