Ziare.com

Peste 1 miliard de euro vor fi investiti de Blackstone intr-un parc eolian marin

Marti, 15 Iulie 2008, ora 16:12

   

Peste 1 miliard de euro vor fi investiti de Blackstone intr-un parc eolian marin
Un miliard de euro vor fi investiti in constructia si intretinerea celui mai mare parc eolian marin din Marea Neagra de catre firma de investitii private Blackstone Group LP.

Blackstone a anuntat ca impreuna cu compania germana Windland Energieerzeugungs GmbH a pus bazele unei companii cu capital mixt denumita "Meerwind", informeaza NewsIn.

Cel mai mare parc eolian marin din Marea Neagra va fi dezvoltat pe o suprafata de 40 de kilometrii patrati.

Blackstone a anuntat ca cele 80 de turbine eoliene vor produce 1,6 miliarde de kilowati/an. Aceasta cantitate de energie electrica este suficienta pentru 500.000 de gospodarii.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Energia eoliana produsa va reduce echivalentul a aproximativ 1,4 tone de emisii de dioxid de carbon, a adaugat compania.

"Astfel de proiecte la scara larga au devenit posibile cu ajutorul noilor legi din domeniu si al subventiilor acordate de guvernul german", a mai anuntat compania.

Guvernul german are ca obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% pana in 2020, avand ca referinta nivelul emisiilor din 1990.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1986 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TulburÄtor

Am citit de trei ori articolul şi nu am înţeles nimic.
Pentru cÄ nu se specificÄ ĹŁara Ă®n apele cÄreia se va afla parcul eolian s-ar putea crede cÄ acesta va fi amplasat Ă®n largul mÄrii , Ă®n afara apelor terittoriale.
ĂŽn alt paragraf se vorbeĹźte de subvenĹŁii ale guvernului german ceea ce ne duce la ideea cÄ nu este vorba de Marea NeagrÄ.
ProducĹŁia de energie se mÄsoarÄ Ă®n Kw x h pe an nu Ă®n Kw pe an.
La capacitatea de producĹŁie declaratÄ reducerea emisiei de bioxid de carbon va fi de multe ori mai mare decât 1,4 tone pe an.
Articolul trbuie sÄ poarte atenĹŁionarea INTERZIS MINORILOR.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor