Romania incearca sa atraga investitori chinezi

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 11:42
1538 citiri
Romania incearca sa atraga investitori chinezi

Reprezentantii tarii noastre la forumul romano-chinez care se desfasoara la Shanghai au invitat oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in energie, infrastructura si agricultura.

Secretarii de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban si Maria Parcalabescu au prezentat investitorilor chinezi prioritatile sectorului energetic romanesc si oportunitatile de investitii in domeniu, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, remis Ziare.com.

Au fost mentionate pentru sectorul hidroenergetic realizarea de noi capacitati de

productie, inclusiv prin atragerea de capital privat, precum si reabilitarea unora dintregrupurile in functiune, ai caror parametri de functionare trebuie imbunatatiti.

Romania mai urmareste promovarea realizarii de proiecte de tip greenfield sau brownfield, cu atragere de capital si investitori specializati in domeniul productiei de energie pe baza de carbune, gaze naturale, resurse hidro, precum si prin cogenerare de inalta eficienta.

Nu in ultimul rand, se mai urmareste participarea la proiecte de investitii de mediu, reabilitari/modernizari si investitii noi in cadrul complexurilor energetice Turceni, Rovinari si Craiova si dezvoltarea proiectelor de interconectare.

La lucrarile Forumului de afaceri romano-chinez, desfasurat la Shanghai, au participat membrii misiunii economice din tara noastra si reprezentanti ai 78 de companii locale, interesati in dezvoltarea relatiilor de afaceri cu partenerii romani in domeniul infrastructurii rutiere, energie si pentru importul de produse romanesti (echipamente petroliere, lemn si produse din lemn, sticlarie, lana etc.).

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Romania investitii China, #forum Shanghai, #investitori chinezi , #investitii
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
TOVARASI ROMANI ! ATENTIUNE !!! chinezii vor sa vina ---------- ne iubesc si ne respecta in ciuda spagilor cerute de nesimtitii aflati in puncte cheie .