Romania si celelalte state estice, in programul de investitii Juncker

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 07:58
2468 citiri
Romania si celelalte state estice, in programul de investitii Juncker

Proiectele propuse de statele membre spre a fi garantate prin fondul european de investitii instituit de Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, sunt o ilustrare a modului in care noile state care au aderat la UE au reusit sa treaca la un nou nivel de dezvoltare prin folosirea banilor europeni sau resurse proprii.

Polonia se afla la un alt nivel de dezvoltare, acum proiectele sale se concentreaza in domeniul uniunii energetice, a reabilitarii si construirii caii ferate, a sistematizarii transportului urban pentru a fi mai modern si mai ecologic.

Revitalizarea sectorului siderurgic, a politicii post-industriale sunt alte obiective ale Guvernului de la Varsovia.

Prin contrast, Romania inca este concentrata pe construirea de autostrazi, pe dezvoltarea infrastructurii de management a apei uzate si a deseurilor, pe construirea de camine studentesti si unitati de invatamant, mai degraba decat pe cercetare moleculara, cum este cazul Poloniei.

Situatia este insa similara in Bulgaria, la fel de preocupata de construirea de autostrazi, de programele de reabilitare a locuintelor sau de infrastructura de apa si canalizare, dar si cea energetica.

Cehia pune un mare accent pe infrastructura energetica si diversificarea cailor de transport, dar si pe ceretare, programe de antreprenoriat sau de imbunatatirea transportului urban in marile orase ale tarii.

Citeste mai departe despre Romania si celelalte state estice, in programul de investitii Juncker pe CursDeGuvernare.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Romania program investitii europene, #Romania program investitii Juncker , #investitii
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Polonia si Cehia sunt mult inaintea noastra.