SUA, "paradis" pentru investitori, comparativ cu restul lumii

Joi, 12 Iulie 2012, ora 21:33
2436 citiri
SUA, "paradis" pentru investitori, comparativ cu restul lumii
Foto: Arhiva

SUA reprezinta un "paradis", in comparatie cu restul lumii, iar investitorii ar trebui sa fie atenti la companiile care fac bani in interiorul tarii, pentru ca acestea vor fi capabile sa faca fata mult mai bine unei recesiuni a economiei globale, considera Bill Smead, directorul executiv al Smead Capital Management.

Economia americana "revigoreaza" in prezent unul dintre cele mai importante motoare ale cresterii, sectorul imobiliar, care a avut o evolutie pozitiva in ultimele aproximativ sase luni, a declarat Smead pentru CNBC.

Cresterea produsului intern brut va fi sustinuta de acest sector deoarece copiii generatiei "babyboomer", care nu si-au cumparat inca locuinte, vor gasi oferte pe piata imobiliara carora le va fi greu sa reziste.

"Exista 85 de milioane de copii ai generatiei "baby boomer". Cei mai multi dintre ei nu si-au cumparat o casa inca. Insa, acum chiriile sunt mult mai mari decat costurile unui credit ipotecar, si astfel urmeaza progresul natural", a spus Smead.

Sectorul imobiliar este o parte importanta din economia americana, cu o contributie de pana la 18% din PIB.

"Acesta este partial motivul pentru acre consideram ca este un paradis. Cu alte cuvinte, daca esti Wells Fargo si nu ai niciun interes financiar in afara SUA, criza europeana a datoriilor nu te afecteaza. Pe de alta parte, daca esti Citigroup si esti un jucator important in est, este o problema", a adaugat Bill Smead.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#SUA investitii, #criza europeana , #investitii