Tinerii se pot inscrie pentru sprijnul de 10.000 de euro incepand de marti

Luni, 21 Februarie 2011, ora 19:33
3437 citiri
Tinerii se pot inscrie pentru sprijnul de 10.000 de euro incepand de marti
Foto: ArhivaFoto.ro

Tinerii in varsta de pana la 35 de ani pot depune, incepand de marti, planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin intermediul caruia pot primi pana la 10.000 de euro din partea statului.

Potrivit Ghidului Solicitantului, publicat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), planul de afaceri trebuie sa cuprinda investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale.

Investitiile in active corporale se refera la terenuri pentru constructii si/sau amenajare efectuate in cadrul proiectului, constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de spatii destinate realizarii activitatii, achizitionarea de mobilier pentru dotarea spatiilor, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si regleare, tehnica de calcul etc.

De asemenea, se permite achizitia de mijloace de transport, cu exceptia celor de transport rutier de marfuri solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in numele tertilor.

Investitiile in active necorporale se refera la brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si active similare (francize, etichetare ecologica etc).

Pot fi acoperite si costurile de infiintare a firmei, de achizitie a marfurilor, de contabilitate si consultanta.

Pentru a fi incluse in investitia eligibila, activele corporale si necorporale trebuie sa indeplineasca mai multe conditii:

- sa ramana proprietatea microintreprinderii S.R.L.-D. care a beneficiat de ajutor de stat cel putin 3 ani;

- sa fie considerate active amortizabile;

- sa fie achizitionate in conditii de piata, respectiv sa fie intocmit un dosar de achizitie care sa cuprinda cereri de oferta (minimum trei), ofertele primite; acestea trebuie sa cuprinda: datele de identificare, semnatura si stampila ofertantului, un proces verbal semnat de reprezentantul legal al microintreprinderii S.R.L.-D. prin care sa fie justificata alegerea ofertei celei mai convenabile, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii;

- sa fie incluse in categoria activelor proprii ale microintreprinderii S.R.L.-D., sa ramana in locatia acesteia pentru cel putin 3 ani, calculat din momentul in care investitia a fost finalizata, si sa fie utilizate pentru derularea activitatii finantate.

Inscrierea in program se face online, pe site-ul AIPPIMM sau direct pe http://programenationale2011.aippimm.ro. Pentru participarea la program, fiecare solicitant trebuie sa se inregistreze cu user si parola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sprjin tineri antreprenori, #sprijin stat antreprenori , #investitii