Top 5 orase in care sa traiesti in 2013 (Galerie foto)

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 08:06
6015 citiri
Top 5 orase in care sa traiesti in 2013 (Galerie foto)
Foto: Arhiva

Ultimul an a adus modificari majore in economia mondiala, astfel ca unele orase s-au transformat aproape peste noapte in cele mai atractive zone turistice si pentru investitii.

HubCulture a realizat un clasament al oraselor care au avut cea mai importanta ascensiune in ultimele 12 luni.

1. Londra, Marea Britanie

Londra a devenit un oras extrem de popular, ca urmare a evenimentelor recente pe care le-a gazduit, inclusiv Jocurile Olimpice de anul trecut. Acestea au reusit sa schimbe starea de spirit a cetatenilor.

Astfel, sentimentul pe care ti-l da capitala Marii Britanii este acela de a sta intins pe spate, dupa ce ai alergat o cursa lunga, scriu cei de la Hub Culture.

Printre marile avantaje ale Londrei se numara accesul facil la tehnologie, restaurantele selecte si transportul imbunatatit, in timp ce barurile si alte localuri se inchid noaptea tarziu. De asemenea, economia este chiar infloritoare, in comparatie cu alte destinatii turistice de pe batranul continent.

Londra ramane cel mai frumos oras european, iar tinerii inca il considera o destinatie atractiva, mai sustin cei de la Hub Culture.

2. Hong Kong, China

Hong Kong este cel mai bun oras in care sa locuiesti din China. In afara de gradul mare de poluare, acesta este dinamic, perfect pentru antreprenori si distractiv, astfel ca si-a castigat denumirea de "perla Asiei". Cel mai mare avantaj il reprezinta economia diversificata, domeniile fiind variate: de la finante la moda si imobiliare.

3. Miami, Statele Unite

Miami este orasul american cu cea mai mare orientare catre piata internationala, in conditiile in care celelalte centre urbane sunt divizate intre cele doua partide, republican si democrat. Hub Culture remarca gradul de sofisticare si frumusetea regasita in Miami, lucruri care ar trebui sa reprezinte motive de invidie pentru celelalte orase din SUA.

4. Sao Paulo, Brazilia

Desi orasul brazilian s-a clasat timp de trei ani la rand pe primul loc, in ultimul timp a suferit mult de pe urma cresterii preturilor, care in prezent nu reflecta realitatea.

Sao Paolo ramane motorul economic al Braziliei, insa perspectiva unui oras in dezvoltare a fost inlocuita cu o imagine a unui centru urban prea scump, lucru ce a diminuat investitiile si inovatiile.

5. Seul, Coreea de Sud

Seul a consemnat in ultimele 12 luni o ascensiune spectaculoasa, datorita a trei factori - tehnologia, muzica pop si arta - intre care exista o legatura foarte stransa.

Producatorul sud-coreean de telefoane Samsung a reusit sa se impuna la nivel mondial, avand in vedere ca detine o cota de piata de 56%, aproape in acelasi timp in care vesticii au descoperit muzica K-pop.

Mai putin discutata (dar la fel de importanta) este arta, care beneficieaza de o sustinere mare, astfel ca tineri artisti sunt din ce in ce mai cunoscuti in cercurile internationale.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#orase nivel trai, #top global orase, #top orase economie, #top orase , #investitii