Tranzactia anului in medicina privata: MedLife preia spitalul si clinicile Polisano

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 09:28
4222 citiri
Tranzactia anului in medicina privata: MedLife preia spitalul si clinicile Polisano
Foto: Site Medlife

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a anuntat miercuri tranzactia anului in medicina privata, odata cu preluarea spitalului si a clinicilor Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii din sistemul medical privat din Romania.

Nu a precizat insa la ce suma se ridica tranzactia.

"MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea achizitionarii pachetului 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privati din Romania", se arata intr-un comunicat transmis de MedLife miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Infiintat in anii '90, Polisano este primul grup complet integrat in domeniul medical din Romania. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate in Bucuresti si Sibiu, un spital privat - Spitalul European Polisano din Sibiu, un centru de fertilizare in vitro si cea mai mare maternitate privata din Transilvania.

In aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit circa 2,1 milioane de pacienti concentrati atat pe segmentul de retail, cat si corporate.

Compania are in prezent peste 500 de angajati si a inregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de cca 80 milioane lei.

"Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii", a declarat Mihai Marcu, director general MedLife.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei.

Odata aprobata, aceasta poate deveni cea mai importanta tranzactie din sectorul medical anuntata in acest an.

"Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Libera Practica din Romania si, probabil, a unui procent relevant al asistentilor medicali. Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate si, inainte de orice modificari legislative, sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora", a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achizitie in 2011 prin cumpararea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brasov.

In cei sapte ani, compania a finalizat cu succes 16 achizitii. Ultima achizitie anuntata a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Incepand cu 2009, a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#Medlife achizitie Polisano , #investitii