Udrea atrage atentia ca Guvernul trebuie sa fie mai atent la sectorul privat

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 16:33
1015 citiri
Udrea atrage atentia ca Guvernul trebuie sa fie mai atent la sectorul privat

Guvernul ar trebui sa fie mai atent la sectorul privat si sa se concentreze mai mult pentru a-i convinge pe investitori sa aleaga Romania pentru a-si derula investitiile, sustine Elena Udrea.

In caz contrar, potrivit ministrului, tara noastra pierde acesti investitori car, de multe ori" din cauza "nepasarii unor functionari publici" prefera sa plece in alte parti. Totodata, ea a adaugat ca Guvernul a luat mai multe masuri pentru a sprijini investitorii.

"Sunt foarte multe masuri care s-au luat si care nu neaparat au fost cunoscute, pentru ca ele sunt si foarte tehnice, dar care sprijina investitorii", a spus Udrea, citata de Mediafax.

"Cred ca principalul lucru pe care trebuie sa il facem este sa fim mai atenti la sectorul privat, sa fim mai atenti in a reusi sa convingem investitorii, cu ceea ce face Guvernul, sa aleaga Romania pentru a-si derula investitiile si sa nu ii pierdem pe cei care vin si bat la portile noastre, la portile institutiilor romanesti, si de multe ori, din cauza nepasarii unor functionari publici, prefera sa plece in alte parti", a afirmat Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, mesajul pe care presedintele Traian Basescu l-a transmis de curand este ca, multe ori, aparatul administrativ blocheaza accesul investitorilor pe piata romaneasca.

"Cred ca acesta a fost si semnalul pe care l-a tras presedintele Traian Basescu, stiind ca de foarte multe ori aparatul administrativ, functionarimea blocheaza accesul investitorilor pe piata romaneasca. Cred ca este treaba politicienilor, a noastra la nivel central si local, sa deblocam atunci cand se intampla aceste blocaje artificiale create de nepasarea unor functionari", a spus Udrea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Udrea Guvern, #udrea masuri guvern, #Udrea investitori straini , #investitii