Un furnizor Ford deschide o fabrica la Craiova

Marti, 17 August 2010, ora 10:00
2817 citiri
Un furnizor Ford deschide o fabrica la Craiova

Johnson Controls, unul dintre principalii parteneri ai Dacia, va fi primul furnizor Ford care va deschide o fabrica la Craiova.

"Este vorba de un spatiu dezafectat din interiorul fabricii. Ei vor produce scaune pentru viitorul model de clasa mica, pe care americanii il vor dezvolta la Craiova. Johnson Controls a dat deja anunturi de angajare pentru posturile de manageri, urmeaza personalul TESA si muncitorii", au dezvaluit surse apropiate afacerii, pentru Romania Libera.

Pentru moment, americanii angajeaza ingineri de fabricatie, de calitate, asistent management, coordonator de intretinere, operator IT, electricieni si mecanici de intretinere.

Filiala din Romania a Johnson Controls a fost infiintata in 2002, cand grupul si-a deschis o fabrica la Mioveni. Au urmat apoi fabricile de la Pitesti, iar in 2004 compania a investit 16,5 milioane de euro pentru construirea unei fabrici producatoare de tapiterie pentru automobile la Ploiesti.

In 2008, Johnson Controls a produs pentru Dacia 600.000 de scaune si 300.000 de banchete.

Alti trei producatori de componente auto testeaza inca piata si asteapta extinderea parcului industrial din Craiova pentru a veni in Banie.

Este vorba de compania germana Kirchhoff Automotive, producator de structuri de caroserie si sasiu, Afmech NV, o firma din Genk (Belgia), care produce echipamente hidraulice, si Rochling Automotive Italia, producator de componente din plastic pentru automobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#furnizor Ford, #fabrica Craiova, #fabrica Ford , #investitii