Viitorul aeroport din Bucuresti nu va putea fi construit fara investitii private

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 18:04
1530 citiri
Viitorul aeroport din Bucuresti nu va putea fi construit fara investitii private

Noul aeroport ce va fi amplasat in sudul Bucurestiului nu va putea fi construit doar din fonduri publice.

"Doar cu banii de la stat nu se va termina niciodata constructia aeroportului din Sud. In conditiile actuale din Romania este nevoie de o initiativa privata si totodata o investitie pe masura", a declarat Sorin Stoicescu, general de flotila aeriana si fost sef in cadrul directiei de Aviatie Civila a Ministerului Transporturilor citat de NewsIn.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) apreciaza ca pentru programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare sunt necesare 500 de milioane de euro, ministerul fiind actionar la patru din cele 16 aeroporturi din Romania.

Potrivit oficialilor MT in Romania exista 16 aeroporturi din care patru ( Henri Coanda, Baneasa, Timisoara si Constanta), avand ca actionar majoritar statul roman, iar celelalte 12 se afla in subordinea consiliilor locale. "Din punct de vedere al proiectelor care au fost sustinute de Ministerul Transporturilor s-au alocat 111 milioane de euro aeroportului Otopeni din care 76 milioane euro credit comercial si fonduri din surse proprii, iar 35 de milioane euro de la bugetul de stat pentru modernizare" a declarat in cadrul forumului pe infrastrctura aeroportuara directorul aeroporturi si trafic aerian din minister, Daniel Achim.

Potrivit reprezentantilor aeroportuari prin POS-T s-au alocat pana la finele anului 2008 aproximativ 74 de milioane euro pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Multe aeroporturi au solicitat investitii si la un calcul general s-a ajuns la o suma foarte mare respectiv 1,28 miliarde de euro a spus Daniel Achim.

Acesta a mai adaugat ca pe viitorul aeroport in 20 de ani traficul estimat va ajunge pana la 100 de mililioane de pasageri pe an si doua tone de marfa.

Stoicescu a tinut sa precizeze ca din lipsa fondurilor elaborarea studiului de fezabilitate a fost amanata pentru anul viitor.

Din cauza Crizei financiare internationale traficul de pasageri din Romania va inregistra in acest an o crestere redusa fata de anul trecut cand avansul acestuia a fost de 20% si numarul pasagerilor a ajuns la 7,8 milioane.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#aeroport Bucuresti, #investitii private, #studiu fezabilitate, #lipsa fonduri , #investitii