Top 5 oferte de leasing auto

Luni, 18 Iunie 2012, ora 07:20
12985 citiri
Top 5 oferte de leasing auto
Foto: Expres Sibian

Piata auto din Romania a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri dintre tarile europene, in primele cinci luni din acest an, iar bancile ofera multiple modalitati de a va cumpara o masina noua.

Una dintre acestea este leasingul, unde ofertele variaza foarte mult, din punct de vedere al dobanzilor, in functie de banca aleasa.

Am luat ca exemplu achizitia unei masini de 12.000 de euro, pe o perioada de cinci ani, avansul fiind de 25 la suta, iar suma finantata de 7.258,06 euro.

Una dintre cele mai bune oferte pentru achizitionarea unei masini in leasing este cea a EFG Leasing, care are cea mai mica dobanda anuala efectiva, de 9,55 la suta. Comisionul de administrare perceput de banca este de 2 procente, iar valoarea reziduala este zero.

Potrivit calculelor Conso.ro, rata lunara pe care va trebui sa o platiti este de 182,49 de euro, iar suma totala pe care o veti rambursa bancii se ridica la 11.189,25 de euro.

De asemenea, banca percepe si un comision de rambursare anticipata, cuprins intre 0,5 si 2 la suta, iar gradul maxim de indatorare acceptat este de 30% din venituri.

La Raiffeisen Leasing comisionul de administrare este de 2 la suta din pretul de achizitie, fara TVA.

Rata dobanzii, in acest caz, este de 8,50 la suta, in timp ce DAE se ridica la 10,10 de procente. Astfel, pe luna, rata va fi de 184,65 de euro, iar suma totala de rambursat este de 11.318,93 de euro.

Valoarea reziduala este de maxim 20 la suta din suma, iar gradul maxim de indatorare de 35 de procente.

Porsche Leasing permite un grad de indatorare mai mare, de 40 de procente, in timp ce valoarea reziduala este de minim 100 de euro si maxim 20 la suta. Pe langa taxa de administrare, de 2,7 la suta din valoarea totala finantata, se percepe si un comision de analiza de dosar, in valoare de 130 de euro.

Rata dobanzii este ceva mai scazuta decat in cazul anterior, de 8,29%, in schimb dobanda anuala efectiva este putin mai mare, de 10,79%. In total, veti rambursa bancii 11.428,55 de euro.

La BRD Sogelease se ia o dobanda de 10 la suta, in timp ce DAE se ridica la 11,80 la suta. Comisionul de administrare se plateste la acordare si este de 2 procente. Rata lunara ajunge la 191,22 euro, iar suma de rambursat este de 11.713,40 de euro.

Daca alegeti oferta de leasing de la UniCredit, veti avea de platit mai multe taxe si comisioane. Astfel, exista o taxa de analiza a dosarului, de 2,5 la suta din pretul de achizitie (platit la acordare), o taxa lunara de administare, de 0,08 la suta, precum si o taxa de logistica si inmatriculare in circulatie, in valoare de 200 de euro, fara TVA.

UniCredit Leasing practica si o dobanda anuala efectiva mai mare, de 12,95%, iar rata lunara este de 191,85 de euro.

In plus, taxa reziduala este de 1%, in cazul in care preferati sa fie inclusa in rate, sau de 20%, in cazul in care o achitati la sfarsitul contractului.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#oferte leasing auto, #dobanzi oferte leasing auto , #leasing