Marina Romana merita ce e mai bun

Advertorial
Miercuri, 15 August 2018, ora 09:01
26515 citiri
Marina Romana merita ce e mai bun

De ziua Marinei Romane, la Constanta vor avea loc traditionalele festivitati in onoarea militarilor Fortelor Navale, care se confrunta in Marea Neagra cu o agresivitate sporita din partea Rusiei.

Chiar luna trecuta, NATO a discutat la Bruxelles, in cadrul unei sesiuni speciale, securitatea la Marea Neagra, atat in contextul agresivitatii sporite a Rusiei, cat si a acumularii de armament din peninsula Crimeea, anexata acum cativa ani.

Potrivit MApN, proiectia dezvoltarii si modernizarii Fortelor Navale Romane vizeaza intarirea capabilitatilor de lupta in mediul maritim, aerian, terestru si subacvatic.

In contextul procesului de inzestrare demarat de Romania, Naval Group, lider european in constructia de nave militare, si Santierul Naval Constanta, partenerul strategic al Marinei Romane, au propus corvetele Gowind® 2500 pentru dotarea Fortelor Navale.

Gowind® 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru ca ofera performante unice, intre care detectia tintelor pe distante lungi, o stabilitate superioara si operabilitate optimizata pentru conditii extreme de vreme.

Corveta Gowind® 2500 este de altfel singura platforma exclusiv militara din licitatia lansata de MApN. Corveta incorporeaza tehnologie de varf, testata in situatii reale pe mare, inclusiv tehnologie folosita pe fregate si submarine.

Practic, Gowind® 2500 ar plasa Marina Romana la cel mai inalt nivel de echipare in domeniul luptei pe mare si ar avea o contributie decisiva la contracararea amenintarilor.

Naval Group este si singura companie participanta la licitatie care ofera sistemul propriu de management al luptei - SETIS, utilizat recent cu succes si de fregatele franceze FREMM, in cadrul operatiunii aliate din Mediterana, care a presupus lansarea de rachete din larg catre tinte de pe teritoriul Siriei.

Cei doi parteneri ai asocierii, Santierul Naval Constanta si Naval Group considera programul de corvete drept un proiect economic major franco-roman, care va face posibil nu doar ca Fortele Navale Romane sa dispuna de cea mai avansata tehnologie pentru lupta pe mare, ci va face posibil si un amplu transfer de tehnologie de ultima generatie pentru economia romaneasca.

Acest lucru va consolida capacitatile nationale in domeniu si va conferi un avantaj strategic pe termen lung Romaniei, de care va beneficia, in primul rand, Marina.

Gowind® 2500 ar transforma radical capacitatea de actiune in Marea Neagra, iar militarii romani, al caror profesionalism este recunoscut in cadrul NATO, merita sa se poata baza in eforturile lor pe cea mai inalta tehnologie navala.

Naval Group este unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare si nave militare de ultima generatie. Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze.

Cu o vasta experienta in contracararea amenintarii prezentate de submarinele rusesti in Atlantic si Mediterana, Marina Franceza este a doua ca prezenta in Marea Neagra in cadrul unor misiuni si exercitii NATO.

Santierul Naval Constanta este unul dintre cele mai mari santiere de constructii, reparatii si conversii de nave din Europa, ocupand o suprafata de aproximativ 800.000 mp. Este auditat international in privinta capabilitatii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar si de dimensiuni mult mai mari.

Santierul Naval Constanta este partenerul strategic al Fortelor Navale Romane in reparatia si modernizarea celor mai importante nave, deruland mai multe programe in acest sens cu Marina Romana.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Naval Group corvete Marina Romana, #Naval Group furnizor Marina Franceza, #Naval Group sistem management lupta , #licitatii