Cel mai mare mall din Europa va fi deschis in Chitila

Joi, 09 Iunie 2011, ora 17:04
5485 citiri
Cel mai mare mall din Europa va fi deschis in Chitila
Foto: Arhiva

Chitila va avea cel mai mare mall din Europa, compania Nova Imobiliare, cu capital britanic, urmand sa investeasca aici 42 milioane euro numai in prima faza a proiectului de retail Colosseum.

Proiectul va fi deschis in toamna acestui an, iar constructia etapei a doua este programata pentru inceputul anului viitor.

"Prima faza, reprezentand parcul de retail, este inchiriata, deocamdata, de Carrefour, Leroy Merlin si Altex si suntem in negocieri avansate cu Domo. Investitia in aceasta etapa se ridica la 42 milioane euro", a declarat, joi, Panico Panayi, proprietarul firmei de dezvoltare, citat de Incont.ro.

Ca sa construiasca acest proiect, proprietarul firmei s-a consultat cu arhitectii printului Charles. Parcul de retail va avea o suprafata de 53.000 metri patrati, iar constructia este finantata de Bank of Cyprus.

Compania estimeaza ca, din inchirierea parcului de retail, va avea venituri anuale de 6,2 milioane euro, in conditiile in care chiria medie este de 11 euro/metru patrat pe luna.

"Anul viitor vom incepe constructia centrului comercial, prima faza totalizand 50.000 de metri patrati. Vom lua finantare de la banci, dar nu putem merge sa cerem credit daca nu avem 70% din suprafata primei faze inchiriate", a adaugat Panayi.

Conform dezvoltatorului, proiectul nu se adreseaza doar locuitorilor din zona, ci populatiei care locuieste pe o distanta de sase kilometri in jurul centrului comercial.

"Chitila este una dintre cele mai active zone din Bucuresti. Este la 6 kilometri distanta de Piata Victoriei si la un kilometru de Soseaua de centura. In urmatorii 6-7 ani, intreaga centura va fi gata, iar in 4-5 ani, trei milioane de romani vor locui in Bucuresti", a mai spus Panayi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#mall Chitila, #mall deschis Chitila, #mall Europa Chitila , #magazine