Praktiker: Nu renuntam la filiala din Romania

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 15:32
1208 citiri
Praktiker: Nu renuntam la filiala din Romania
Foto: Arhiva

Conducerea germana a Grupului Praktiker nu are in plan si nu intentioneaza sa inchida sau sa vanda o filiala Praktiker Romania, rezultatele inregistrate in 2011 fiind in linie cu estimarile bugetate initial, a anuntat luni retailerul.

"In pofida zvonurilor recente, conducerea germana a Grupului Praktiker nu are in plan si nu intentioneaza sa inchida sau sa vanda o filiala importanta cum este Praktiker Romania. (...) Rezultatele inregistrate de companie sunt in linie cu estimarile bugetate initial, acest aspect marcand o stabilizare a pietei de profil.

Cu toate ca vanzarile companiei au cunoscut un declin in 2011, cifrele de business ale Praktiker Romania au inregistrat o revenire in ultimul trimestru al anului, demonstrand o tendinta vizibila de imbunatatire care se mentine si pentru anul in curs. In 2012 se asteapta o usoara revenire a pietei, in special in a doua parte a anului, revenire determinata de lucrarile de renovare si de reparatiile casnice", se arata intr-un comunicat transmis luni de companie.

Retailerul este prezent in 23 de orase din tara, prin intermediul retelei care numara 27 de magazine.

"In perioada 2009-2011, Romania s-a confruntat cu una dintre cele mai semnificative scaderi pe zona de DIY din Europa. Pe fundalul unei economii instabile si al unei incertitudini financiare care afecteaza toate pietele, scaderile inregistrate in acesti ani sunt firesti, fiind generate de un context macro-economic si de schimbarea comportamentului de consum - aspecte care nu pot fi controlate.

Praktiker se concentreaza insa pe gasirea celor mai bune solutii de rentabilizare a operatiunilor si de revenire pe profit. Conteaza doar cum vom gestiona de acum inainte situatia si ce strategii vom alege sa adoptam", a declarat country managerul Praktiker Romania, Michael Krahn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#magazin Praktiker Romania , #magazine