Subway, primul mare lant de restaurante fast-food care adopta miscarea sociala "Caffe sospeso"

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 10:39
3400 citiri
Subway, primul mare lant de restaurante fast-food care adopta miscarea sociala "Caffe sospeso"
Foto: Arhiva

Romania s-a alaturat miscarii globale "caffe sospeso" (cafea in asteptare), prin care persoanele generoase pot plati o cafea in plus sau chiar o intreaga masa, pe care le pot consuma cei care nu isi permit asa ceva.

Subway este primul mare lant de restaurante care se alatura acestei miscari, inclusiv in Romania, se arata intr-un comunicat al companiei remis Ziare.com.

Astfel, incepand din 11 aprilie, romanii care vor sa ajute semenii mai putin norocosi pot plati o cafea in plus la unul dintre cele 13 restaurante Subway din Romania. Ulterior, persoanele care nu isi permit sa plateasca o cafea pot beneficia de aceasta in mod gratuit.

"'Caffe sospeso' sau 'cafeaua in asteptare' este o miscare sociala a oamenilor generosi, aflata in plina amploare in Europa. Mecanismul initiativei este unul simplu: platesti o cafea pe care insa nu o bei, ci o lasi in grija localului pana cand apare un alt client care o poate consuma gratuit. Ideea a aparut in sudul Italiei si a intrat in traditia zonei ca un gest de generozitate, facut de un client norocos care ofera unui strain din norocul sau. Gestul a fost adoptat si in alte tari, precum: Canada, Ucraina si Bulgaria", se arata in comunicatul companiei.

De altfel, traditia "caffe sospeso" este indelungata, aparand in urma cu aproximativ 100 de ani, desi, de-a lungul timpului, din cauza numeroaselor crize economice, a fost data uitarii, pana prin 2008, cand a fost reluata in Italia, de unde s-a extins in restul Europei si nu numai.

Romania este tara cu numarul 100 a lantului de restaurante Subway. In prezent, sub acest brand exista 39.000 de restaurante in 102 tari, fiind cel mai mare lant de restaurante fast food din lume in sistem de franciza. Pe plan local, compania este prezenta de un an. Pana in 2015, Subway intentioneaza sa ajunga la 40 de centre in Romania.

Pe plan local, mai exista cateva localuri din Bucuresti, Brasov sau Iasi care practica sistemul "cafelei in asteptare", printre acestea numarandu-se Bistro de l'Arte (Brasov), Kiddo Cafe (Iasi) si Serendipity, Casa Margarit, Cafeneaua Actorilor, Bacania Veche, Acuarela, Black Jack Pub, Coftale, Joie de Vivre, Ludic Bar, Have a Cigar (Bucuresti).

T.B.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#caffe sospeso Subway, #cafea asteptare Subway , #magazine
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Articol scris de T.B. - Traian Basescu!?.....