Cum conduc femeile?

Joi, 14 Mai 2015, ora 12:28
4031 citiri
Cum conduc femeile?
Foto: elitewomen.org

Am analizat profilurile a patru dintre femeile recunoscute ca lider, la nivel international: printesa Diana, Hillary Clinton, Marrisa Meyer si Angela Merkel.

Aceste personalitati, desi sunt foarte diferite intre ele ca trasaturi de caracter sau ca domeniu de activitate, au un element in comun: au avut curajul de a iesi in fata si de a aduce o schimbare in lume.

Ascensiunea unei femei catre pozitia de leader este ingreunata de o serie de stereotipuri.

La nivel social, exista inca perceptia ca barbatul este acela care trebuie sa se ocupe de cariera, iar rolul femeii este sa aiba grija de familie. Desi la momentul actual exista atat barbati, cat si femei in pozitii de conducere, pentru un barbat este mai usor sa fie acceptat ca leader. O femeie aflata la putere poate fi usor etichetata drept agresiva, autoritara sau egoista.

Referitor la aceste stereotipuri, indemnul meu este sa nu lasati etichetele sa va tina in loc. Nu barbatii se pun in calea succesului femeilor, ci femeile singure isi pun piedici. Cel mai mare dusman al femeii este ea insasi alaturi de lipsa de curaj si de asumare.

Fiecare femeie ar trebui sa stie despre sine ca are mixul sau unic de calitati de lider. Lucrurile se obtin in timp. Este un proces, iar increderea in calitatile proprii sta la baza succesului personal.

Printre calitatile care se regasesc in mod repetat la femeile lider se numara: hotarare, profesionalism, flexibilitate, invatare continua, adaugare de pasiune in ceea ce face.

Intre modul in care conduc barbatii si cel in care conduc femeile exista anumite diferente. Barbatii isi valorizeaza succesul si sunt mai inclinati sa isi monetizeze activitatea, iar femeile sunt mai interesate de latura umana in business.

Drumul spre succes incepe cu o decizie. Pentru a deveni lider, o femeie trebuie sa inteleaga ca este valoroasa asa cum este si sa decida sa ofere lumii mixul ei unic de calitati.

Mai multe despre femeile de succes se va discuta joi, 14 mai, de la 09:30, in cadrul conferintei "Ele au reusit. Antreprenoriat Autentic Romanesc", un eveniment cu si despre femeile antreprenor, care pune bazele unei culturi antreprenoriale in Romania si incurajeaza egalitatea de sanse.

Bianca Tudor, Fondator Elite Business Women

www.elitewomen.org

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#povesti femei succes, #eveniment femei antreprenor succes, #eveniment femei succes 2015 , #management