3 strategii eficiente pentru a-ti promova afacerea pe Internet

Vineri, 06 Mai 2016, ora 09:15
3323 citiri
3 strategii eficiente pentru a-ti promova afacerea pe Internet
Foto: Pixabay

Marketingul online inseamna mai mult decat un website atractiv si un profil de Facebook pe care postezi zilnic.

O strategie de marketing eficienta consta intr-un sistem care sa te ajute sa te conectezi cu potentialii tai clienti si sa generezi in permanenta lead-uri si clienti noi din mediul online.

Iti prezentam trei strategii pe care toate brandurile de succes le folosesc sa atraga in permanenta clienti din mediul online.

Content Marketing

Crearea de continut nu mai este de mult un moft, ci o necesitate daca vrei sa te promovezi eficient in mediul online.

Construieste o relatie cu clientii tai si ofera-le valoare inainte de a le cere acestora sa cumpere de la tine.

In acest fel, te pozitionezi ca expert si le castigi increderea, ii educi cu privire la produsele si serviciile tale si, in plus, acestia vor distribui continutul si vei obtine trafic gratuit pe website-ul tau.

E-mail Marketing

Toti marketerii de succes cunosc puterea pe care o lista de e-mail marketing o are pentru a iti creste profitul.

Totusi, multi antreprenori inteleg conceptul de e-mail marketing gresit si il transforma intr-un instrument ineficient. Uite principalele greseli pe care sa le eviti:

  • Nu trimite spam: evita sa cumperi baze de date la cheie si sa trimiti oamenilor mesaje nesolicitate. Mai degraba, construieste un sistem propriu, automat de atras leaduri din mediul online folosind content marketingul si platformele de social media;
  • Evita sa trimiti doar oferte: nici tie nu ti-ar placea sa primesti zilnic e-mailuri al caror mesaj este "Cumpara! Cumpara! Cumpara!" Alterneaza mesajele care includ un content valoros pentru clientul tau, cu cele in care promovezi produsele si servicile tale;
  • Trimite mesaje constant: construieste o relatie cu potentialii clienti pentru a ramane proaspat in mintea acestora. Scopul tau este sa devii prima optiune atunci cand vor avea nevoie de produsele sau serviciile pe care tu le oferi.

Campanii de trafic platite

Inca mai astepti ca utilizatorii sa ajunga in mod organic pe pagina ta de web? Uite de ce ar trebui sa incepi sa cumperi trafic ca sa iti promovezi produsele si serviciile, in loc sa astepti pasiv sa vina clientii catre tine.

Priveste traficul ca pe un bun de consum. Presupunand ca ai vrea sa mananci cartofi prajiti la cina, te duci sa cultivi cartofi? Cel mai probabil, mergi la supermarket sa ii cumperi sau ii iei gata preparati.

Multi antreprenori se feresc sa cumpere trafic intrucat se tem ca vor arunca cu banii pe fereastra. Este firesc sa fie asa.

Totusi, avantajul promovarii in online este ca poti masura cat te costa sa achizionezi un clienti si care este valoarea clientului tau pe termen lung. Nu iti recomand sa investesti in campanii platite daca nu iti masori rezultatele.

Daca ai stii ca pentru fiecare 10 de lei investiti in promovare, castigi 100 de lei, de cate ori ai face aceasta tranzactie?

Expertii Start Marketing ajuta antreprenorii din Romania sa-si construiasca sisteme automate de generat lead-uri si clienti din mediul online, indiferent de nisa in care activeaza si bugetul de promovare de care dispun. Mai multe informatii despre cum poti sa folosesti marketingul online pentru a iti creste afacerea gasesti pe www.startmarketing.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#strategii promovare online, #promovare afacere online, #promovare afacere, #marketing afacere, #marketing online , #marketing