Avant pentru publicitatea online cu ocazia Sarbatorilor de Iarna

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 09:33
1813 citiri
Avant pentru publicitatea online cu ocazia Sarbatorilor de Iarna

Desi mai sunt doua luni pana la Sarbatorile de iarna, in aceasta perioada, companiile de retail ar trebui sa fie foarte ocupate cu planificarea promotiilor si a campaniilor de publicitate online.

Desi ultimele studii arata ca romanii si-au ajustat consumul din cauza crizei si ca nu sunt prea optimisti in ceea ce priveste viitorul apropiat, comerciantii inca mai spera ca sarbatorile de iarna sa le aduca o gura de aer. Un studiu realizat in randul comerciantilor online din SUA arata ca acestia spera sa atraga vanzari suplimentare in perioada sarbatorilor cu ajutorul motoarelor de cautare si al campaniilor de publicitate online.

16 ani de publicitate onlineo

Si in 2009 a fost criza. Insa, de Sarbatori, retelele comerciale si magazinele online au revenit pe crestere fata de perioada similara a anului trecut. In SUA de exemplu, in perioada 1 noiembrie-24 decembrie, site-urile de comert electronic au inregistrat vanzari de 29 de miliarde de dolari. Raportat la volumul pe intreg anul 2010, vanzarile din sezonul de Craciun au reprezentat peste 22% din piata de comert electronic.

Internet vs televiziune - Cum a batut net-ul TV-ul

De unde ar trebui sa vina campaniile de publicitate online? Probabil la site-urile care vand cele mai cautate produse. In SUA, cele mai mari vanzari online din perioada Sarbatorilor de iarna din 2009, au fost inregistrate de magazinele de bijuterii si ceasuri (20%), urmate de cele de electronice (15%), bilete online la diferite evenimente (8%), computere (7%) si carti (5%).

Cum se stabilesc preturile la publicitate online

"Intotdeauna, decembrie a fost cea mai buna luna pentru piata de publicitate in general, si pentru piata de publicitate online in special. In anii trecuti, de obicei asistam la o crestere cu 90% a comenzilor, fata de lunile de concediu, din vara. Ne asteptam ca si anul acesta sa vedem mai multe comenzi de publicitate online", spune Valentin Oeru, directorul general al TradeAds.

Publicitate online: cat de greu e sa faci o campanie pe 1.000 de site-uri

Compania administreaza Bursa de Reclama, o retea de publicitate online cu peste 600 de site-uri care cumuleaza un trafic de peste 7,5 milioane de utilizatori. Si in Romania, moda promotiilor pe Internet cu ocazia Sarbatorilor de Iarna a inceput sa-si faca simtita prezenta.

Anul trecut, eMag a anuntat, pentru 31 decembrie, reduceri de pana la 80% la anumite produse. Pe langa magazinele online, si operatorii telecom, bancile si marile retele de hipermarketuri obisnuiesc sa realizeze promotii de Craciun.

Acest articol face parte din campania de popularizare a Internetului si publicitatii online, derulata prin intermediul PRAgent.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#publicitate online Sarbatori Iarna, #crestere vanzari Sarbatori, #bani publicitate Sarbatori Iarna , #marketing