Cele mai tari campanii de marketing viral

Sambata, 21 Martie 2009, ora 17:02
10001 citiri
Cele mai tari campanii de marketing viral
Foto: Wordpress

Se imprastie precum un virus, de la om la om, si poate duce la nivele impresionante de vanzari sau brand awarness.

Campaniile de marketing viral, o practica folosita de mai multa vreme, dar devenita mult mai usoara odata cu aparitia site-urilor de socializare si celor gen You Tube, castiga din ce in ce mai multi adepti in randul companiilor, fiind atrase de un impact major, la costuri reduse.

Iata cateva exemple de marketing viral, ce au condus la rezultate extraordinare:

Barack Obama: presedintele american a revolutionat modul de a realiza o campanie electorala, imbinand marketingul online, cu marketing viral, folosind tehnicile de transmitere a informatiei din gura in gura.

Astfel el a reusit sa suscite interesul, sa creeze multa valva in jurul sau, dar si sa stranga extrem de multi bani pentru finantarea campaniei. Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens il reprezinta un videoclip postat pe You Tube, datorita caruia s-au strans 300.000 de dolari intr-o singura saptamana.

De asemenea, ducand vorba din gura in gura, a reusit sa organizeze mici evenimente, la costuri reduse, unde tinea discursuri si strangea bani din donatii, punand accent pe apropierea de americanul de rand.

Coca-Cola Zero: cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume a decis sa-si lanseze noul produs prin intermediul marketingului viral. S-a inceput in primavara lui 2007, prin postarea unor afise prin toata Europa, pe care scria doar "Zero is More" (Zero inseamna mai mult), o data si adresa unui website.

In curand, tot internetul era plin de discutii despre ce ar putea fi "Zero". Ca demonstratie a succesul, in vara aceluiasi an, reprezentantii companiei au declarat ca au dificultati in a onora numeroasele comenzi pentru Coca-Cola Zero.

Hotmail: serviciul de e-mail de la Microsoft si-a dobandit popularitatea prin atasarea, la finalul fiecarui mesaj trimis, a unei reclame. Fiecare utilizator care deschidea un e-mail provenit de pe o adresa de Hotmail vedea reclama, iar foarte multi si-au si creat propria adresa.

Batman - The Dark Knight: aceasta a fost una dintre cele mai extinse campanii virale, incluzand aproape orice, de la site-uri pe internet pentru compania de taxi Gotham Cab (falsa, evident) si site-uri care te conduceau, din link in link, la pagini destinate unor personaje din film.

Abordarea aceasta a condus la iscarea discutiilor nu doar pe internet, ci si in media clasica (ziare, TV, radio), datorita modului inovativ de "agatare" a iubitorilor de film. Dark Knight a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari incasari la box office si de pe urma DVD-urilor lansate ulterior.

Dove: videoclipul cu reclama la produsele Dove, numit Dove Evolution, a fost vizionat online de doua milioane de utilizatori intr-o singura luna, datorita mesajului pozitiv despre adevarata definitie a frumusetii.

Astfel a fost lansata o campanie de marketing de mare succes, primind atentie din partea celor mai importante emisiuni TV de divertisment, printre care The View si Entertainment Tonight.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#campanii marketing viral, #Dark Knight, #Coca Cola Zero, #Barack Obama , #marketing