Noile tehnologii si inovatii in mobila la BIFE-SIM 2014

Joi, 21 August 2014, ora 18:30
2564 citiri
Noile tehnologii si inovatii in mobila la BIFE-SIM 2014

Expozitia industriei mobilei organizata anul acesta sub genericul BIFE-SIM reuneste la complexul expozitional ROMEXPO, in perioada 10 - 14 septembrie, numeroase firme, din tara si de peste hotare, care au pregatit oferte de mobila, produse finite din lemn, decoratiuni si alte materiale complementare, precum si prin noile tehnologii de fabricatie regasite in instalatiile, utilajele, echipamentele si accesoriile expuse, fara de care nu se putea realiza niciun progres.

Cei interesati vor putea afla de la specialisti cum trebuie sa arate modelul dorit, in ambientul personalizat de acasa. Totodata vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente si programe organizate in cadrul complexului expozitional in perioada desfasurarii BIFE-SIM.

Astfel, in paralel cu activitatile destinate targului se va desfasura Forumul BIFE-SIM, marea intalnire a celor care lucreaza in cadrul industriei mobilei.

Conferinta va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu, precum Codul Silvic si aspecte legate de finantarea europeana in industria mobilei, dar si alte subiecte de interes.

Concursul National de Design de Mobilier

Concursul National de Design de Mobilier dedicat studentilor facultatilor de arte si a facultatilor de specialitate din industrie se va desfasura si in acest an. Concursul reprezinta un act de concepere si de realizare a produselor de-a lungul timpului, tinand seama de evolutiile si inovatiile din domeniile: materialelor, tehnologiilor si procedeelor industriale noi.

Toti concurentii care si-au inscris proiectele in prima etapa a concursului sunt asteptati in cea de a doua etapa a concursului - Produs realizat-, etapa in care participantii au la dispozitie cca. 3 luni sa realizeze produsele de mobilier propuse.

Produsele vor fi expuse in cadrul targului international de mobila, echipamente si accesorii, BIFE-SIM, intr-un stand anume pregatit, in perioada 10-14 septembrie 2014. Tot atunci vor fi alesi si premiati in cadru festiv.

Life in Design

Tot in cadrul BIFE-SIM va avea loc o noua editie a Conferintei de Design, sub titlul "Life in Design". Abordand un concept nou, menit sa intregeasca experienta participarii la eveniment, conferinta "Life in Design" va depasi sfera clasica a design-ului de mobilier, valorificand implicarile acestuia in toate aspectele vietii.

Astfel, pe 11 si 12 septembrie in Sala Iorga din Pavilionul C6 speakeri de renume vor schita design-ul in materie de grafica, media, mobilier, produs, afaceri sau decoratiuni.

Urmand principiul conform caruia "design" este in tot ceea ce ne inconjoara, toti cei din jurul nostru sunt arhitectii, respectiv designerii propriilor vieti sau alor noastre, prima zi de conferinta - 11 septembrie - va reuni invitati din domenii diverse (grafica, publicitate, arte, media etc.) care vor adapta definitia design-ului pentru fiecare dintre ariile pe care le reprezinta sub titlul "It's all about design".

Pentru cea de a doua zi, 12 septembrie, speakerii vor detalia tema "Design your home and world", discutiile fiind orientate inspre domeniul design-ului de mobilier, de produs, industrial si catre arhitectura.

Mai multe detalii despre expozitie si activitatile conexe acestei pe bife-sim.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#expozitie industrie mobila 2014, #expozitie mobila design Romexpo, #expozitie mobila Bucuresti 2014 , #marketing