OMV Petrom restructureaza 442 de benzinarii

Marti, 18 Mai 2010, ora 09:17
3453 citiri
OMV Petrom restructureaza 442 de benzinarii

OMV Petrom (SNP) va transfera catre firma OMV Petrom Marketing, pe care o controleaza in intregime, reteaua de 442 de benzinarii sub brand propriu evaluata la 232,9 milioane de euro si toate contractele aferente activitatilor de distributie si marketing, aceasta fiind cea mai ampla miscare de restructurare derulata de austrieci dupa preluarea companiei in 2004.

"Ambele societati implicate in desprindere sunt membre ale aceluiasi grup de companii, iar OMV Petrom este asociat unic al OMV Petrom Marketing.

Intrucat OMV Petrom are activitati similare celor incluse in obiectul de activitate al OMV Petrom Marketing, pentru a evita suprapunerea resurselor si a logisticii celor doua societati, OMV Petrom intentioneaza sa transfere catre OMV Petrom Marketing activitatea desprinsa", spun reprezentantii Petrom, citati de Ziarul Financiar.

Potrivit acestora, masura va genera reduceri de costuri, precum si o rapiditate mai mare in procesul decizional.

Cele 442 de benzinarii care opereaza sub sigla Petrom au o valoare de 232,9 mil. euro, valoarea medie pe statie fiind de 526.900 de euro, potrivit unei evaluari realizate de firma SHM Smith Hodgkinson Romania.

OMV Petrom Marketing detine in prezent 81 de benzinarii sub brandul OMV pe care Petrom le-a cumparat de la actionarul majoritar dupa privatizare, cand austriecii si-au restructurat activitatile de marketing de pe pietele din Romania, Bulgaria si Serbia. Astfel, in timp ce cele 81 de puncte de alimentare care functioneaza sub brandul OMV au o valoare de circa 77,2 mil. euro, adica aproximativ 0,95 mil. euro pe unitate, conform aceluiasi evaluator.

Desprinderea activitatilor de marketing si distributie se va realiza prin majorarea capitalului OMV Petrom Marketing cu 775,6 milioane de lei (circa 185 de milioane de euro), la 980 milioane de lei (234 milioane de euro), iar in bilantul Petrom va scadea valoarea imobilizarilor corporale (cu valoarea benzinariilor transferate) si va creste valoarea imobilizarilor financiare (cu aportul Petrom in cadrul OMV Petrom Marketing).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#benzinarii OMV, #afaceri Petrom , #marketing