Strategia H&M: marketing agresiv si haine ieftine

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 15:18
10548 citiri
Strategia H&M: marketing agresiv si haine ieftine

H&M si-a schimbat politica de a intra pe o noua piata, iar Romania va fi una din tarile care va beneficia de aceasta.

In urma acestei politici, ce presupune mai multe deschideri in acelasi timp, vor fi livrate, in tara noastra, mii de produse la preturi mici pe o suprafata totala de circa 10.000 de metri patrati.

"Vom deschide sase magazine in primavara lui 2011 pentru care am inceput recrutarea de personal, dar este inca prea devreme pentru a da detalii legate de strategia de inaugurare", au declarat pentru Ziarul Financiar reprezentantii H&M.

La nivel international, preturile celor mai multe produse expuse de suedezi se incadreaza intre 5 euro pentru tricouri, de exemplu, si 30 de euro in cazul paltoanelor, al rochiilor, al blugilor sau al pantofilor. La reduceri, preturile sunt de un euro pentru accesorii sau 3 euro pentru tricouri si bluze.

In ceea ce priveste produsele, H&M mizeaza pe colectii variate si implicit rulaje mari, produsele fiind expuse inca de la intrarea in magazin in cantitati foarte mari.

"Pana acum, pentru ca retailul se extindea datorita puterii de cumparare crescute a romanilor, jucatorii din aceasta piata nu au fost foarte atenti la ce isi doresc consumatorii, la preturi, la colectii, dar acum sunt in acelasi teren de lupta. H&M sau Zara sunt branduri puternice. Pentru a supravietui, competitia trebuie sa se ridice la standardele impuse de acestia", a declarat, pentru sursa citata, Ali Ergun Ergen, CEO al Baneasa Developments, companie care detine centrul comercial din nordul Capitalei Baneasa Shopping City.

Odata cu intrarea pe piata din Romania a H&M, multe magazine isi vor revizui politica de pret.

"Retailerii mari, cum este H&M, au o politica inteligenta de merchandising. Lumina face parte din cele mai importante elemente in expunerea marfii. Compania reuseste sa accentueze anumite produse sau sa scoata in evidenta doar elemente dintr-un produs cu ajutorul luminii. In magazinele care se adreseaza unui segment foarte larg de clienti, produsele in sine nu reusesc sa faca toata treaba, de aceea retailerii apeleaza la o serie de trucuri. Pun accent pe miros, pe muzica, pe filtre de lumini, pe mobilier. Mirosul, de exemplu, te conecteaza cu brandul, chiar daca nu iti dai seama exact a ce miroase, stii ca acela este mirosul magazinului respectiv", afirma un visual merchandiser local.

"H&M trebuia sa intre pe piata din Romania in urmatorii doi-trei ani, dar a grabit intrarea. Au reusit sa negocieze conditii avantajoase cu dezvoltatorii centrelor comerciale si au gasit, ceea ce este foarte important, spatii libere, intrucat multi retaileri au avut probleme financiare iar unii si-au restans activitatea. Practic au fost oportunitati in mallurile existente de care retailerul a vrut sa profite pentru a securiza zona", a declarat Simina Istrate, Senior Associate al diviziei de retail al Colliers International.

Suedezii au deschis doar anul acesta 100 de magazine Grupul H&M, care detine peste 2.000 de magazine la nivel international, a deschis in primele noua luni ale acestui an 105 magazine, dar a renuntat la 15 unitati, potrivit studiului facut public de companie.

In Romania, H&M va deschide pentru inceput sase magazine, dintre care cinci in Bucuresti (Baneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni, Plaza Romania, Bucuresti Mall, Unirea Shoppind Center) si unul in Brasov, tot in centrul comercial Unirea Shopping Center al familiei Adamescu.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#magazine H M, #deschidere magazine H M, #strategie H M , #marketing