A renuntat sa studieze Dreptul si acum castiga 40.000 de dolari pe luna

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 18:02
16026 citiri
A renuntat sa studieze Dreptul si acum castiga 40.000 de dolari pe luna
Foto: Twitter/Navid Moazzez

Un suedez a renuntat la cursurile Facultatii de Drept pentru a-si infiinta propria afacere, care in prezent ii aduce 40.000 de dolari pe luna.

"Mi se parea ca era ceea ce imi trebuia la acea vreme, mai ales pentru ca nu stiam ce sa fac altceva", isi incepe marturisirile Navid Moazzez, citat de Business Insider.

El credea ca vrea sa se faca avocat, insa dupa ce a inceput cursurile, si-a dat seama ca nu i-ar placea sa stea la birou mult timp si sa nu aiba libertate.

In consecinta, in 2013 a pus bazele unei afaceri. In 2015, el castiga 40.000 de dolari pe luna si poate lucra de oriunde in lume.

Inceputuri

Moazzez si-a lansat site-ul personal la cateva luni dupa ce a parasit bancile scolii. A fost inspirat de antreprenorii cu un traseu nonconformist al carierei si de carti precum "Gandeste ca un om bogat" si "Cum sa iti faci prieteni si sa infuentezi oamenii".

"Chestia era ca nu aveam niciun venit cand m-am lasat de scoala, dar am facut-o fara sa am o strangere de inima. La inceput m-am documentat despre drumul pe care vreau sa il urmez ca antreprenor si am vrut sa imi dau seama cum pot sa devin o sursa de inspiratie pentru altii. Am inceput de la zero cu absolut tot, nu aveam relatii, nu cunosteam pe nimeni si habar nu aveam cum puteam sa imi fac cunoscut numele in mediul online", a marturisit acesta.

Moazzez si-a facut site-ul fara sa se gandeasca in profunzime ce vrea sa faca cu el si ce directie vrea sa urmeze. Scopul sau initial era sa impartaseasca cu altii experientele sale. "Am legat niste prietenii formidabile cu oameni influenti cu ajutorul comunitatilor online", a spus Moazzez.

El s-a ghidat si se ghideaza si acum dupa un citat din celebrul speaker Zig Ziglar: "Poti avea tot ce iti doresti in viata daca ajuti suficiente persoane sa obtina ceea ce vor".

In 2014, Moazzez si-a relansat site-ul, iar in luna aprilie a anului trecut a postat primul sau podcast (inregistrare audio - n.trad.) numit "Arhitectii unui stil de viata".

"Am luat interviuri unor oameni extraordinari. Imi place sa fac podcast-uri, e o metoda prin care pot cladi relatii foarte usor si poti sa faci coaching gratuit. Insa problema era ca nu obtineam foarte multi bani si nici nu imi crestea lista de contacte prea repede", a explicat tanarul.

In consecinta, a inceput sa faca cercetari si si-a dat seama ca exista oameni care ar plati pentru podcast-urile sale. Asa i-a venit ideea sa tina o conferinta online despre cum sa-ti cladesti un brand personal, la care sa aiba acces doar cei care platesc o taxa. Si asa s-a nascut "The Branding Summit".

Pe langa suma ceruta pentru accesul la conferinta virtuala, Moazzez s-a gandit sa le ofere doritorilor si posibilitatea de a-i achizitiona podcasturile.

In scurt timp, 200 de persoane au fost interesate de idee.

Ulterior, el a inceput sa vanda interviurie si prezentarile din cadrul conferintelor din mediul online - la care au participat pana acum 88 de antreprenori de succes - si sa faca sesiuni live de intrebari si raspunsuri si a creat un grup privat pe Facebook.

Initial, cei care voiau sa vada prezentarile plateau 97 de dolari, iar in prezent pretul este de 147 de dolari.

O lunga perioada de timp, el a avut si o slujba part-time la o banca, pentru ca avea nevoie de bani pentru a-si pune pe picioare afacerea. Insa lucrurile au mers atat de bine incat in noiembrie 2014 el si-a dat demisia de acolo. Incetul cu incetul, a donat aproape toate lucrurile pe care le detinea si si-a pastrat doar strictul necesar.

Motivul? A decis ca viata merita traita, si-a impachetat putinele obiecte personale si a inceput sa calatoreasca prin toata lumea. Avand in vedere ca afacerea sa este online, poate munci de oriunde in lume.

"E minunat sa traiesti in Thailanda, sa mergi in vizita in Mexic sau sa te intalnesti cu prietenii in SUA cand ai chef. Chiar acum ma aflu in Cabo San Lucas, combin munca cu placerea", a mai precizat antreprenorul.

"Niciodata nu e momentul potrivit sa incepi. Fa un pas mic azi, actioneaza chiar daca nu esti pregatit si.. pur si simplu fa-o!", a fost sfatul sau pentru cine vrea sa isi traiasca altfel viata.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#poveste om afaceri succes, #poveste succes afacere online, #personal branding , #oameni afaceri