Bloomberg anunta publicarea unei liste cu cei mai bogati oameni din lume

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 19:04
2603 citiri
Bloomberg anunta publicarea unei liste cu cei mai bogati oameni din lume
Foto: CNN

Lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume va avea un rival, dupa ce Bloomberg a anuntat ca va publica o lista similara, in luna decembrie - Bloomberg Markets. Cei mai bogati oameni din lume sunt insa aceiasi - Carlos Slim si Bill Gates.

Averea totala a celor ce vor aparea pe prima lista Bloomberg a celor mai bogati oameni din lume insumeaza 2.700 de miliarde de dolari, adica aproximativ valoarea la care se ridica PIB al Frantei, a cincea economie de pe planeta, informeaza The Independent.

Mogulul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim, domina acest top, cu o avere de 77,5 miliarde de dolari, in timp ce fondatorul Microsoft, americanul Bil Gates, se afla pe locul doi, cu 64,4 miliarde de dolari. Pe locul trei este Amancio Ortega, spaniolul care detine lantul Zara si care este, cu o avere de 53,6 miliarde de dolari, cel mai bogat om din Europa. Ortega este un nume putin cunoscut, insa are peste 1.600 de magazine Zara. Averea sa a crescut cu 18 miliarde de dolari, numai in anul 2012.

Spre comparatie, unul dintre fondatorii retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, si-a vazut averea micsorata cu 6,8 miliarde de dolari, de la inceputul anului.

Pe locul patru se afla Warren Buffet, cu o avere de 48,4 miliarde de dolari. Pe lista Bloomberg se mai afla si patronul IKEA, Ingvar Kamprad, dar si membrii familiei Watson, care detine lantul de magazine Wal-Mart.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cei mai bogati oameni, #lista Bloomberg oameni bogati, #cel mai bogat om, #avere oameni bogati , #oameni afaceri