Care sunt cei mai tineri milionari romani

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:40
17337 citiri
Care sunt cei mai tineri milionari romani
Foto: Arhiva

Tinerii milionari in euro din Romania invart afaceri banoase, desi inca nu au implinit 40 de ani.

Cel mai tanar milionar din Romania este Iustin Paraschiv, de 31 de ani, averea sa fiind evaluata la 65 - 70 de milioane de euro de catre Top 300 Cei mai bogati romani, editat de revista Capital.

Prahoveanul a facut avere dupa ce, la nici 20 de ani, a preluat afacerile familiei din domeniul agriculturii, iar, in prezent, grupul pe care il conduce, axat pe zootehnie, ruleaza 250 de milioane de euro anual.

In primul trimestru din 2012, el a cumparat si fabrica de armament din Mizil, unde are intentia, pe termen lung, sa construiasca inclusiv tractoare.

Pe locul al doilea in top se afla Sebastian Ghita, in varsta de 33 de ani, fost patron al site-ul de comert eMag, cu o avere estimata la 130 de milioane de euro. El a vandut, insa, toate actiunile la companiile pe care le detinea, cu exceptia celor in televiziunea Romania TV. Potrivit spuselor sale, a luat aceasta decizie deoarece s-a ivit o oportunitate buna si pentru ca dorea sa transforme totul in lichiditati, pentru a putea continua alte afaceri.

Lucian Apostol, in varsta de 34 de ani, este pe locul al treilea, cu o avere estimata la 80 de milioane de euro. Grupul pe care acesta il conduce, Kosarom, ce are drept obiect de activitate cresterea animalelor, abatorizare, procesare si distributie, precum si realizarea furajelor, a investit, in ultimii cinci ani, 40 de milioane de euro. Planul de modernizare al grupului include si investitii pentru industrializarea carnii de pasare.

Iata restul topului celor mai tineri bogati din Romania:

Iulian Stanciu - 36 de ani: 95 - 100 milioane (unic actionar al Network One Distribution, cunoscut anterior sub numele Asesoft Distribution)

Camelia si Corina Voiculescu - 36, 38 ani: 600 - 650 milioane (Antena TV Group, comert, agricultura, industrie)

Ionut Negoita - 38 de ani: 170 - 180 milioane de euro (Pro Confort)

Dan Stefanescu - 38 de ani: 30 - 32 milioane de euro (Gersim Impex)

Veronica Dragan - 39 de ani: 400 - 450 milioane de euro (Veroniki Holding, fost Butan Gas)

Mihai Trufan - 39 de ani: 82 - 85 milioane de euro (Metaleuroest)

Orlando Szasz - 39 de ani: 32 - 33 milioane de euro (Renania)

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#cei mai tineri milionari, #Top 300 Cei mai bogati romani, #Iustin Paraschiv avere , #oameni afaceri