Cel mai batran miliardar din lume implineste 100 de ani: Viata interesanta a lui Rockefeller

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 15:24
29297 citiri
Cel mai batran miliardar din lume implineste 100 de ani: Viata interesanta a lui Rockefeller
Foto: Hepta.ro

David Rockefeller, cel mai batran miliardar din lume, implineste, vineri, onoranta varsta de 100 de ani.

El s-a nascut pe 12 iulie 1915, in Manhattan, intr-o familie cu renume. Bunicul sau a fost magnatul John D. Rockefeller, cunoscut in acea perioada pentru afacerile din industria petroliera, aminteste agentia DPA.

Mai mult, resedinta familiei a devenit mai tarziu Muzeul de Arta Moderna (MoMa).

Decaderea unuia dintre miliardarii lumii - cum sa pierzi 15 miliarde de dolari in cateva minute

Inca se tine pe picioare

In prezent, David Rockefeller este in continuare liderul familiei ce detine case impresionante si conturi in care se afla cateva miliarde de dolari.

Cei cinci frati ai sai au murit in urma cu multi ani, iar in 2014 el si-a ingropat unul dintre copii, care a murit intr-un accident aviatic.

MoMa a organizat deja o petrecere in cinstea aniversarii lui. Rockefeller a ajuns la eveniment pe picioarele sale, sustinut de un baston, fiind imbracat la patru ace.

La implinirea a 100 de ani, el a decis sa faca un gest de generozitate, asa ca a donat o proprietate a familiei din statul Maine, numita "Seal Harbor", catre organizatia non-profit "Land and Garden Preserve".

Forbes estimeaza avere lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari, aflandu-se pe locul 603 in topul celor mai bogati oameni ai planetei. El detine, printre altele, mai multe proprietati si o colectie uriasa de obiecte de arta.

Un om generos

Absolvent al Harvard, el doneaza milioane de dolari in fiecare an catre aceasta universitate, dar si catre alte cauze nobile. El s-a angajat ca va da organizatiilor de caritate cam 50% din averea sa.

De asemenea, el a scris o carte despre viata sa. "Mi-am dat seama ca am avut o viata interesanta. M-am gandit ca va fi un lucru interesant pentru copiii si restul familiei mele", a explicat omul de afaceri, in 2002, cand a fost publicat volumul.

Al saselea transplant de inima

Anul trecut, Rockefeller a avut parte de al saselea transplant de inima, la varsta de 99 de ani. Operatia a durat 6 ore si a fost efectuata de o echipa privata de chirurgi la resedinta miliardarului, din Pocantico Hills, New York, potrivit World News Daily Report.

Prima operatie de acest gen a fost in 1976, dupa un dramatic accident de masina in urma caruia a suferit un stop cardiac. De asemenea, a mai suferit si doua transplanturi de rinichi, in 1988 si 2004.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cel mai batran miliardar, #Rockefeller 100 ani, #Rockefeller implineste 100 ani , #oameni afaceri