CEO la Yahoo si seducatoare in Vogue - polemica creata de Marissa Mayer

Vineri, 30 August 2013, ora 22:48
4436 citiri
CEO la Yahoo si seducatoare in Vogue - polemica creata de Marissa Mayer

Cine este cu adevarat Marissa Mayer, cea care detine in prezent conducerea Yahoo? Pozand recent asemenea unui fotomodel pentru revista Vogue, tanara de 38 de ani a creat controverse.

Insa Marissa Mayer pare obisnuita cu acest gen de reactii, numeroase dintre faptele si gesturile sale creand polemica: anuntarea sarcinii, scurtul concediu de maternitate, interzicerea lucrului acasa. Un lucru este cert: actualul CEO de la Yahoo nu lasa pe nimeni indiferent.

Un CV de mic geniu

Marissa Mayer a crescut in oraselul Wausau, din statul american Wisconsin. De mica a excelat in stiintele exacte, iar in anii de liceu a fost desemnata de guvernator sa reprezinte statul la o conventie nationala a tinerilor cercetatori, potrivit Grazia.fr.

A aplicat la zece universitati diferite si a fost admisa la toate. A obtinut la Stanford licenta in informatica, primind 14 oferte de angajare inainte sa aleaga compania Google.

Prima femeie inginer la Google

Numita Googirl, Marissa Mayer a facut cariera la Google, unde a fost a douazecea persoana (si prima femeie), angajata la 24 de ani ca programator. Dupa inginer, proiectant si manager de produs, aceasta obtine o functie importanta: vicepresedinte responsabil cu partea de cartografiere si servicii de localizare geografica.

In 2011, a fost exclusa din Comitetul operational al Google, administrat atunci de cofondatorul Larry Page. Potrivit zvonurilor, ar fi fost vorba de o razbunare din motive sentimentale, cei doi formand un cuplu timp de trei ani.

A dezvaluit ca este insarcinata in ziua angajarii la Yahoo

Pe 16 iulie 2012, cand Yahoo a anuntat sosirea sa in cadrul companiei, ca director executiv, Marissa a marturisit ca este insarcinata. Copilul trebuia sa soseasca in luna octombrie, insa aceasta a asigurat compania ca munca sa nu va fi afectata: "Vreau sa pastrez ritmul. Concediul meu de maternitate va dura cateva saptamani si chiar si in acest timp voi continua sa lucrez", a explicat Marissa.

Anuntul sau a creat controverse, considerandu-se ca este o iluzie ca la un asemenea nivel de responsabilitate, sa ii reuseasca o conciliere intre cariera si viata de mama si sotie (este casatorita din 2009 cu avocatul Zachary Bogue).

Concediul de maternitate de doua saptamani

Marissa Mayer a devenit mama pe 1 octombrie 2012, vestea fiind anuntata pe Twitter de catre Zachary Bogue, proaspatul tata. Tanara mama nu si-a luat decat doua saptamani concediu de maternitate, atragandu-si multe critici: se considera ca gestul sau a creat presiune asupra mamelor din SUA ca sa procedeze la fel.

Pentru a pune capat polemicii, directoarea de la Yahoo a decis sa dubleze durata concediului de maternitate al angajatelor, oferindu-le si o prima suplimentara de 500 de dolari. Tinerele mame au obtinut pana la 16 saptamani de concediu, iar tatii pot sa isi ia opt saptamani pentru a se ocupa de nou-nascut.

Cea mai puternica femeie din Silicon Valley

In 2008, la 33 de ani, Marissa devenea cea mai tanara prezenta feminina din Top 50 al femeilor de afaceri. Astazi, se estimeaza ca este cea mai puternica femeie din Silicon Valley. Se apreciaza ca ar trebui sa castige, in cinci ani la Yahoo, 25 de milioane de dolari, la care se adauga 68 de milioane de dolari din actiuni.

Impotriva muncii acasa

Marissa Mayer este impotriva muncii la domiciliu, contrar tendintelor actuale (potrivit carora a munci de acasa permite concilierea vietii private cu cea profesionala, reducandu-se si folosirea mijloacelor de transport si, deci, si poluarea).

Pentru sefa de la Yahoo, angajatii trebuie sa vina la serviciu, pentru a simti "energia si motivarea" muncii in echipa. O decizie suprinzatoare, pentru care a fost criticata, in conditiile in care tot mai multe firme din SUA permit angajatilor sa lucreze acasa.

A pozat in mod senzual pentru revista Vogue

Revista Vogue, editia de septembrie, o infatiseaza pe Marissa Mayer intinsa pe un sezlong, imbracata elegant si tinand in mana o tableta pe care este afisat unul dintre portretele sale.

Parerile dezaprobatoare au sosit imediat: "Ne-am luptat dur pentru a ajunge unde suntem, demonstrand ca nu corpul, sanii sau fata draguta ne-au adus aici. Marissa Mayer a gresit, cazand in stereotipie", a comentat pe blogul sau Anna Nicole Moose, o reprezentanta a femeilor de cariera.

"Femeile inteligente au dreptul de a fi frumoase", au spus cei care au apreciat postura in care apare Marissa Mayer.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Marissa Mayer Vogue, #Marissa Mayer controverse, #Marissa Mayer director executiv Yahoo, #Marissa Mayer frumusete inteligenta , #oameni afaceri