Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Francois Coste, CEO Groupama Asigurari

Luni, 20 Aprilie 2020, ora 08:59
8847 citiri
Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Francois Coste, CEO Groupama Asigurari
Foto: Francois Coste, CEO, Groupama Asigurari

O criza inseamna pericole, dar si oportunitati, spune Francois Coste, CEO Groupama Asigurari si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Franco-Romana (CCIFER).

Pentru el si alti oameni de afaceri, aceasta perioada reprezinta un moment de cumpana, din care invata sa descopere avantajele unui stil de viata mai "asezat": acum ramane mai mult timp pentru carti, seriale si, nu in ultimul rand, pentru gesturi care ne fac mai umani.

Francois Coste impartaseste pentru Ziare.com titlurile pe care le citeste acum, cand are putin mai mult timp liber, ne dezvaluie cum alege el sa fie mai aproape de oamenii din organizatia sa si, nu in ultimul rand, cum alege sa se deconecteze in aceste momente.

Ce carti cititi in aceasta perioada?

O criza inseamna pericole, dar si oportunitati, pe care le putem descoperi. Imi doresc ca fiecare dintre noi sa gaseasca si avantajele unei astfel de situatii.

Eu, spre exemplu, in aceste saptamani pe care le-am petrecut in casa, m-am intors la una dintre pasiunile mele, pe care am neglijat-o in ultima vreme - lectura. Reusesc sa ii dedic timp, uneori chiar si doua ore pe zi.

Continui sa citesc o carte care imi place tare mult si pe care o recomand: "The theory of constraints", scrisa de Eliyahu M. Goldratt.

In plus, pentru ca acum timpul imi permite, am indraznit sa incep "Dilema veche", si, in special, editorialele lui Andrei Plesu, care imi solicita mai mult timp, pentru ca nu stapanesc foarte bine limba romana.

De asemenea, vizionez cu multa placere seria "The Crown". In vremea in care imi imparteam timpul intre Groupama, CCIFER si PAID, vizionarea unui serial ar fi fost imposibila.

Cum va imbunatatiti aptitudinile de lider in aceste momente in care este imposibil sa va vedeti cu oamenii pe care ii conduceti?

Traversam o perioada cu multe schimbari. Din fericire, la Groupama Asigurari ne-am adaptat rapid cerintelor, iar cu eforturi sustinute ale colegilor nostri, am reusit in timp record sa implementam programul Work From Home la nivel macro.

Am implementat, de asemenea, o celula de criza, unde ne vedem in fiecare zi prin video, dar si intalniri one to one saptamanale, cu fiecare membru al echipei mele.

Apoi, colegii mei din departamentul de comunicare interna au implementat un proiect prin intermediul caruia, in fiecare zi de luni pot trimite un mesaj inspirational care sa ajunga la colegii din toata tara.

Si, foarte important, daca simt ca un coleg nu este bine, iau atitudine, il sun pentru a vedea in ce masura pot ajuta si pentru a-i ridica moralul.

Pe cat posibil, incercam sa ramanem conectati in aceasta perioada, cand, poate, este nevoie mai mult ca oricand.

Ascultati podcasturi sau alte tipuri de materiale?

Ca Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Franco-Romana (CCIFER), am responsabilitatea de a asculta proactiv nevoile companiilor din diferite sectoare ale economiei si sa ma mentin bine informat cu privire la impactul crizei actuale, precum si la perspectivele de iesire din criza.

Particip la un webinar alaturi de numerosi directori economici ai bancilor la nivel mondial, prin intermediul caruia reusesc sa ma mentin informat cu privire la impactul crizei actuale.

De asemenea, in aceasta perioada, dialogul cu autoritatile este unul foarte important. Incercam sa propunem si sa ne asiguram pe cat posibil ca am facut tot ce tine de noi pentru ca masurile de sustinere a economiei sa fie unele eficiente.

Cum va deconectati?

Sunt un mare iubitor al plimbarilor in aer liber si al unui stil de viata activ, de aceea, nu ma abat de la programul meu de gimnastica pe care il urmez zilnic si ma bucur de mica mea gradina de acasa.

Incerc sa profit de aceasta perioada sa ma odihnesc mai bine si sa ma intalnesc mai des cu prietenii mei, chiar daca prin video.

Insa, de departe, cel mai relaxant moment din zi este acela in care eu si sotia mea vorbim cu cei 4 copii ai nostri, care locuiesc la Londra, Paris si Bangkok.

Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Cartile pe care le citeste Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments

Zilele trecute aflam de la Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investment, despre modul in care isi petrece timpul in izolare si ce face el pentru a-si antrena mintea si aptitudinile de lider, in continuare.

Daca vrei sa afli mai multe despre alegerile sale, poti citi intreg materialul aici.

Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Alexandru Stanean, CEO TeraPlast

Si Alexandru Stanean, CEO TeraPlast, a vorbit pentru Ziare.com despre cum se desfasoara viata atunci cand nu beneficiezi de tratamentul "work from home" si cum face el sa-si coordoneze angajatii folosind tehnologia.

Managerul ne dezvaluie la ce apeleaza pentru a se mentine informat, cat timp petrece citind, dar si faptul ca prefera textele scrise, in detrimentul podcast-urilor si aparitiilor video, atat de "la moda" in aceste momente.

Citeste intreg materialul aici.

Articolele fac parte dintr-o initiativa Ziare.com de a gasi oameni care ne inspira si ne arata ce fac ei pentru a deveni mai buni in astfel de momente. Tu ce alegi sa faci pentru tine, in perioada de izolare?

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Francois Coste, #CEO, #groupama asigurari, #Bookworm CEOs , #oameni afaceri