Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Vasile Gliga: Traditiile trebuie impuse copiilor

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 10:18
2488 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Vasile Gliga: Traditiile trebuie impuse copiilor
Foto: glasulvailor.ro

Cand auziti de sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.

Omul de afaceri Vasile Gliga, cunoscut pentru viorile ce-i poarta numele, considera ca sarbatoarea Craciunului marcheaza un moment de bilant si un nou inceput, pe care il traieste impreuna cu familia.

"Din pacate, nu pentru toata lumea Craciunul este un moment de bucurie, nu toti romanii pot sarbatori cu adevarat, dar exista si cei care gandesc pozitiv si vad partea buna a lucrurilor si care stiu sa se bucure de obiceiurile noastre frumoase", este de parere Gliga.

De asemenea, lutierul din Mures vede in Craciun momentul cand acasa, in familie, poti gasi momente de implinire, fara sa fie neaparat vorba de distractie.

Gliga este de parere ca parintii sunt obligati sa explice copiilor originea obiceiurilor:

"Personal, am facut costume populare la toti copiii; chiar daca acestia nu accepta traditiile, ele trebuie impuse. Ei nu isi pot da seama ce inseamna traditie, port popular si colinde romanesti, daca tu, ca parinte, nu le arati", marturiseste acesta.

Vasile Gliga a declarat ca transmite copiilor sai aceste obiceuri, aratand ca la scoala si gradinita pe care le are toate serbarile au tematica de sarbatori.

Cu toate ca mureseanul are o avere de zece milioane de euro, acesta prefera cadourile simple si traditionale, celor de lux.

"Nu lipseste joarda de Mos Nicolae, nu lipseste Mos Craciun, chiar daca suntem batrani", a mentionat Gliga, adaugand ca, in familie, se ofera cadouri in spiritul sarbatorilor, cum ar fi CD-uri cu colinde sau calendare religioase.

Pentru acesta, toate Craciunurile au fost frumoase, fara ca vreunul sa fie extraordinar.

"Suntem oameni simpli. Bucuria de a fi impreuna e mai importanta decat orice cadou", opineaza Gliga.

Pentru anul viitor, omul de afaceri isi doreste stabilitate in zona, in tara si international, dar si sa fie mai multa intelegere intre oameni.

"Pentru afacerea mea, imi doresc sa mearga la fel de bine ca anul acesta", conchide omul de afaceri Vasile Gliga.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Vasile Gliga interviu Craciun, #sarbatori revelion Vasile Gliga, #afaceri Vasile Gliga viori , #oameni afaceri