Cum sa ai succes - sfaturi de la marii directori ai lumii

Sambata, 04 Mai 2013, ora 20:55
3330 citiri
Cum sa ai succes - sfaturi de la marii directori ai lumii

Cea mai importanta caracteristica a unui lider de succes este sa detina credinte si principii puternice si sa fie capabil sa le pastreze, indiferent de situatia cu care se confrunta.

CNN a adunat citate de succes de la antreprenori care au schimbat modul in care traim.

Bill Gates, cofondator Microsoft, fondator Bill & Melinda Gates Foundation

"Succesul e un profesor prost. Ii amageste pe oamenii inteligenti cu ideea ca nu vor pierde niciodata."

Miliardarul american Warren Buffet a vorbeste despre principalele 3 calitati pe care le urmareste la angajare si anume: integritate, inteligenta si energie.

"Cand recrutezi un om, trebuie sa te asiguri ca are trei calitati - integritate, inteligenta si energie."

Donalt Trump

"Cand norocul este de partea ta, nu ai timp sa fii modest sau timid. Este timpul pentru a tinti spre cel mai indraznet obiectiv."

Howard Schultz, CEO Starbucks

"La inceputul carierei, am descoperit ca trebuie sa angajez oameni mai destepti si mai calificati decat mine si trebuie sa le permit sa ia decizii. Nu va pot explica exact cat de greu a fost. Dar daca imparti valorile cu cei din jur, poti indrazni sa ai incredere in ei, pentru a face mutarea potrivita."

Meg Whitman, CEO Hewlett-Packard

"Pretul inactiunii este mult mai mare decat costul unei greseli."

Jack Welch, CEO General Electric pentru doua decenii

"Inainte de a fi un lider, succesul inseamna sa te cresti pe tine. Cand vei deveni un lider, succesul inseamna sa ii cresti pe altii."

Richard Branson, fondatorul si CEO Virgin Group, recomanda liderilor sa-si gaseasca un asistent de baza, care sa conduca afacerea in fiecare zi, pentru ca sefii trebuie sa mai lucreze si de acasa, astfel incat sa poata medita asupra intregii afaceri.

"Gaseste pe altcineva care sa iti conduca afacerea in fiecare zi."

Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault-Nissan

"Angajament. Acesta este cuvantul meu preferat pentru ca, intr-un fel, oamenii care sunt implicati sunt intotdeauna mult mai interesati si mai profunzi decat oamenii care nu sunt implicati."

Mark Zuckerberg, co-fondator si CEO Facebook

"Exista oameni care sunt cu adevarat buni manageri, oameni care pot gestiona o organizatie mare si apoi sunt oameni care sunt foarte analitici sau concentrati asupra strategiei. Aceste doua tipuri nu au tendinta de a fi, de obicei, in aceeasi persoana. M-as pune mult mai mult in tabara din urma."

Jeff Bezos, fondator si CEO Amazon

"Daca reusesti sa oferi clientilor o experienta placuta ei vor incepe sa raspandeasca vorba. Vorba din gura in gura este cea mai puternica."

Steve Jobs, Apple

"A-ti aminti ca intr-o buna zi vei muri este cel mai bun mod pe care il stiu de a evita capcana unei gandiri care iti spune ca ai ce sa pierzi. Urmeaza-ti inima."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#sfaturi lideri succes, #citate oameni afaceri , #oameni afaceri