De la muncitor in benzinarie la o avere de 6 miliarde de dolari - Din culisele Forever 21

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 10:40
9389 citiri
De la muncitor in benzinarie la o avere de 6 miliarde de dolari - Din culisele Forever 21
Foto: Captura Youtube/Mint

In 1981, Jin Sook si Do Won "Don" Chang au emigrat din Coreea de Sud in Los Angeles, SUA, pentru a-si indeplini visul american. Iar in cativa ani ei au pus bazele unei afaceri de miliarde de dolari.

Cei doi au ajuns pe teritoriul Statelor Unite cand aveau varsta de 26 de ani, vorbeau o engleza stricata si nu aveau diplome de facultate, arata Business Insider.

Cuplul era insa hotarat sa dea lovitura in industria cafelei, insa domeniul nu s-a dovedit a fi unul profitabil.

Timp de trei ani, Don a muncit ca om de serviciu, chelner si la benzinarie. Apoi, o simpla observatie i-a schimbat viata.

"Mi-am dat seama ca cei care conduc masini scumpe sunt interesati si de industria confectiilor", a marturisit antreprenorul, in 2010.

O idee de care toti prietenii au ras in hohote i-a adus acestui om 500 de milioane de dolari: "Cu totii imi ziceau ca-mi pierd timpul"

Din acel moment, el a depus eforturi pentru a deschide un magazin de haine. Acest lucru sa intamplat in 1984. Botezat Fashion 21, a fost un succes inca de la inceput, inregistrand vanzari de 700.000 de dolari in primele 12 luni de la lansare.

Apoi, cuplul a deschis cate un magazin nou la fiecare sase luni si a schimbat numele afacerii in Forever 21.

In prezent, retailerul vinde articole in valoare de 4,4 miliarde de dolari in peste 600 de unitati, iar familia Chang are o avere estimata la 6,1 miliarde de dolari.

Forever 21 este inca o afacere de familie, astfel ca si cele doua fiice se implica activ in activitatea de zi cu zi a companiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#poveste fondatori Forever 21, #poveste om afaceri american, #povesti succes , #oameni afaceri