Drama celui mai bogat om din Europa: Blestemul banilor

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 10:39
8518 citiri
Drama celui mai bogat om din Europa: Blestemul banilor
Foto: Russia Today

Cel mai bogat om din Europa are probleme, nereusind sa obtina cetatenia pe care o doreste, in ciuda incercarilor sale repetate. Belgia nu se lasa impresionata de miliardele pe care el le detine si nu ii acorda cetatenia.

Bernard Arnauld sta in asteptare, avand sanse destul de slabe sa obtina cetatenia din partea statului belgian. Oficiul pentru straini din aceasta tara a amanat luarea unei decizii pana in primavara anului 2013, scrie Russia Today. Dupa ce a mai fost refuzat in trecut, el are mari sanse sa fie refuzat si anul viitor de Belgia.

Arnauld este al patrulea cel mai bogat om al planetei si cel mai bogat de pe continentul nostru. El detine branduri foarte puternice precum Moet Hennessy-Louis Vuitton. Averea lui se ridica la 41 de miliarde de dolari. El este acuzat ca incearca sa scape de taxe prin obtinerea cetateniei belgiene.

Francezul s-a ales cu probleme mari, dupa ce Francois Hollande a devenit presedintele Frantei. Acesta a marit taxele pentru cei bogati pana la 75%, fiind vizati in special cei care au o avere de cel putin un milion de euro. Arnauld s-a mutat din Franta in Belgia acum un an, insa conditia esentiala pentru acordarea cetateniei este ca persoana respectiva sa fi stat in Belgia cel putin trei ani, indiferent de starea lui materiala.

Francezii se inghesuie in Belgia

Belgia a fost mereu foarte atenta cu acordarea cetateniei. Nu mai putin de 5.500 de francezi bogati sunt in asteptarea verdictului privind acordarea cetateniei belgiene. In viitor, regulile se vor inaspri, caci se va impune conditia ca un om sa traiasca in Belgia cel putin cinci ani pana la acordarea cetateniei.

Aceasta relatie privilegiata este cautata de francezi pentru obtinerea avantajului legat de taxe. In plus, multi francezi care traiesc in Monaco trebuie sa plateasca taxele corespunzatoare statului francez, desi principatul nu impune taxe asupra locuitorilor sai.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#bani taxe franta belgie cetatenie, #bani oameni bogati pasaport europa, #monaco taxe franta bernard arnauld , #oameni afaceri