Gina Rinehart - Povestea celei mai bogate femei din lume

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 09:40
7174 citiri
Gina Rinehart - Povestea celei mai bogate femei din lume
Foto: The Telegraph

Cine este cea mai bogata femeie din lume? Unele persoane ar raspunde, fara ezitare, Oprah Winfrey, altele regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sau mostenitoarea grupului L'Oreal Liliane Bettencourt. Suprinzator, niciunul dintre numele mai sus amintite nu este raspunsul corect, ci Gina Rinehart.

Cu o avere estimata la 29 de miliarde de dolari australieni, ceea ce reprezinta 22 de miliarde de euro, Rinehart a fost desemnata cea mai instarita femeie atat din Australia, cat si din lume.

Georgina "Gina" Hope Rinehart s-a nascut pe 9 februarie 1954 in Australia intr-o familie de oameni instariti. Rinehart este mostenitoarea minelor Hancock Prospecting, fondate in 1955 de catre tatal sau Lang Hancock, care a murit in 1992 la varsta de 82 de ani.

Inca de mic copil a avut un spirit intreprinzator, fiind mereu in preajma tatalui ei, invatand despre economie si facand experienta din industria de minerit. Uraste sa fie numita mostenitoarea minelor Hancock si sa nu i se apreciezer propria munca.

Australianca sustine ca nu ar fi ajuns o femeie de succes daca nu s-ar fi implicat in afaceri la fel de mult ca un barbat si daca ar fi luat totul de-a gata, relateaza BBC.

Gina Rinehart: Afacerile familiei sunt pe primul loc

Compania pe care o detine la ora actuala este practic viata sa. Are putine interese si nu este atrasa de licitatii, de curse de cai sau avioane private. Este renumita pentru regimul riguros de munca si pentru hotararea sa de neclintit.

La fel ca tatal sau, persoana pe care a adorat-o si idolatrizat-o de-a lungul vietii, Gina Rinehart a pus pe primul loc interesele si afacerile familiei.

"Orice as face, afacerile familiei Hancock sunt pe primul loc. Nimic nu o sa-mi stea in cale", declara mai demult Rinehart intr-un interviu.

Dupa moartea tatalui sau, in martie 1992, Rinehart a devenit director executiv al Hancock Prospecting. In ultimii ani, aceasta s-a concentrat mai mult pe cresterea de capital prin intermediul unor parteneriate si transformarea contractelor de leasing in adevarate mine de aur.

A beneficiat din plin de cresterea preturilor la materiile prime, in special la carbuni si minereu de fier, reusind aproape sa-si tripleze averea in ultimul an.

Pe langa afacerea de minerit rentabila, Rinehart detine acum o cota din trustul Channel Ten, una dintre cele trei retele majore de televiziune din Australia. De asemenea, australianca a devenit singurul actionar al grupului media Fairfax Media. Fairfax Media publica cele mai importante ziare ale Australiei: Sydney Morning Herald, Melbourne Age si Australian Financial Review.

Rinehart, puternic influentata de Margaret Thatcher

Potrivit sursei mai sus citate, Gina Rinehart a fost puternic influentata nu doar de Lang Hancock, dar si de fostul premier al Regatului Unit, Margaret Thatcer (4 mai 1979 - 28 noiembrie 1990, perioada de guvernare), cu care a avut ocazia sa se intalneasca in 1977. Dupa acea intalnire, Rinehart s-a transformat complet. Si-a angajat un hair-stylist personal si a inceput sa se machieze mai des.

O alta persoana importanta din viata acesteia a fost economistul american Milton Friedman. Unul dintre motivele pentru care a vrut sa-si creasca cei patru copii in SUA a fost ca si-a dorit ca acestia sa fie invatati de Friedman.

Gina Rinehart a starnit controverse in Australia pentru ca are probleme cu trei dintre copiii sai. Mai exact, aceasta nu le da dreptul sa administreze nimic din averea uriasa, chiar daca in testamentul lasat de tatal sau a fost scris ca atunci cand unul dintre nepoti ajunge la varsta de 25 de ani poate sa ia o parte din actiuni.

Rinehart ar fi incercat sa prelungeasca acest termen, pana in 2068. Copiii au numit tactica mamei lor drept "ultima inselatorie rusinoasa si fara speranta".

Gurile rele sustin ca Gina Rinehart ar putea sa faca acelasi lucru si cu grupul media pe care-l detine, pentru ca asa cum a spus-o chiar ea "nimic nu-i sta in cale".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Gina Rinehart Hancock, #cea mai bogata femeie, #Gina Rinehart avere, #Gina Rinehart poveste succes , #oameni afaceri
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca doamna Gina, frumoasa ca patzachina!!