In lumea incredibila a celor care au grija de averile bogatilor

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 07:28
22214 citiri
In lumea incredibila a celor care au grija de averile bogatilor
Foto: Pixabay/Unsplash

In spatele unor structuri offshore controversate (precum cele care fac obiectul dosarelor Panama Papers si LuxxLeaks) se afla reprezentantii unei profesii de elita, de care depinde functionarea intregului sistem: administratorii de averi.

Fara ei, sustragerea de la plata impozitelor la scara uriasa la care are loc - este vorba de sute de miliarde de dolari datorate statului, care se pierd in fiecare an - nu ar fi posibila, scrie The Atlantic.

Avocati, bancheri, contabili sau consultanti fiscali se specializeaza pentru a lucra cu unii dintre cei mai bogati oameni din lume, asa-numitii HNWI (high net worth individual) si UHNWI (ultra high net worth individual), adica persoane care au active lichide de ordinul milioanelor de dolari.

Pe langa ajutorul dat pentru evitarea oricarei legi pe care clientul o gaseste incomoda, administratorii de averi se ocupa si de probleme complexe legate de succesiuni sau de mosteniri si mediaza conflictele interne cu privire la averea familiei.

Spre deosebire de alti profesionisti din domeniul legal sau financiar, administratorii de averi mentin de cele mai multe ori o relatie pe termen lung, uneori pe viata, cu cei care apeleaza la serviciile lor.

Nu este neobisnuit ca acestia sa lucreze pentru generatiile urmatoare dupa moartea clientilor lor.

Pentru a-si putea face treaba, administratorii de averi trebuie sa cunoasca detalii intime despre viata clientilor sai. Asemenea unor confidenti, le sunt incredintate cele mai incomode secrete.

Rolul lor este sa protejeze averea familiei de riscuri, insa nu numai de cele financiare, ci si de amenintarea reprezentata de niste mostenitori risipitori sau de secretele rusinoase ale unor membri ai familiei, care pot face obiectul santajului.

Prin urmare, se ajunge la o relatie extrem de personala intre cele doua parti.

Administratorii de averi ajung sa fie considerati, pana la un punct, ca facand parte din familie.

Munca lor implica efort emotional si grija fata de client.

"Iti cer sa ai grija de familia lor. Nu tine doar de semnarea unor documente. Este vorba de a face ceea ce trebuie pentru acea familie. Trebuie sa poti spune: 'Totul va fi in regula'", explica un astfel de administrator din Dubai.

Cum alegi persoana care sa aiba grija de intreaga ta avere

Unii clienti cer dovezi de eficienta. De exemplu, un administrator din Geneva povesteste ca a primit un telefon din partea unui client nou, care i-a spus sa se afla in fata unui restaurant din Londra si ca tocmai si-a pierdut o bratara. "Vreau sa o gasesti", i-a spus administatorului. Cumva, acesta a reusit sa gaseasca bratara si a castigat un client care i-a ramas loial timp de mai multe decenii.

Alteori, administratorii de averi au fost nevoiti sa se transforme chiar si in negustori de peste pentru clientii lor.

Iar astfel de cerinte sunt comune in aceasta lume. Rolul lor este sa testeze devotamentul, dar si daca cel care va detine o responsabilitate extrem de importanta are relatiile si influenta necesare pentru a-i face fata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#administratori averi, #milionari, #offshore , #oameni afaceri