Inventii nebunesti care atesta ca spiritul antreprenorial este viu in China (Galerie foto)

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 07:13
9365 citiri
Inventii nebunesti care atesta ca spiritul antreprenorial este viu in China (Galerie foto)
Foto: Reuters

De la praful de pusca, la hartie si inghetata, liderilor chinezi le place sa se afiseze cu numeroasele inventii ce isi au originea in tara lor si care au schimbat lumea.

Insa pentru fiecare mare descoperire, exista o multime de alte inventii mai neobisnuite precum palnia care ajuta oamenii sa urineze drept sau bicicleta care merge pe apa cu ajutorul unor tuburi din plastic.

Chiar daca aceste dispozitive moderne nu si-au facut creatorii bogati si celebri, ele reprezinta dovada ca spiritul antreprenorial in randul clasei muncitoare si de mijloc din China este in plin avant, scrie Quartz.

Acestea sunt cateva dintre cele mai recente inventii locale.

Studentii de la Universitatea Hunan din Changsha au construit o masina eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil care poate parcurge 100 de kilometri cu doar un litru de benzina. Atinge viteza de 60 de kilometri pe ora.

Liu Wanyong, 52 de ani, testeaza o "bicicleta acvatica" in provincia Guizhou care pluteste pe doua tuburi de plastic.

Ma Xianqing din Shenzhen vinde un dispozitiv sub forma unei palnii menit sa vina in sprijinul utilizatorilor toaletelor publice, ca raspuns la o lege recenta care prevede ca acestia pot fi amendati cu 100 yuani (aproximativ 16 dolari) daca rateaza vasul de toaleta.

Un barbat conduce un tractor care are atasata in partea din spate o elice formata din maturi, pentru a curata strazile din Mohe, provincia Heilongjiang.

Ding Shilu, 65 de ani, din provincia Liaoning, se pregateste pentru un test de zbor cu un avion construit de el din componente de bicicleta si motocicleta. Ding a cheltuit 2.000 de yuani (aproximativ 327 de dolari) pentru a construi aparatul lung de cinci metri.

Wen Jiaquan, 54 de ani, din Chongqing, si familia sa au cheltuit peste 10.000 de yuani (peste 1.630 de dolari) pentru a construi acest elicopter din componente de motocicleta, folosind motorul unei masini vechi.

Tao Xiangle din Beijing sustine ca investitia pentru crearea acestui robot din fier vechi si cabluri electrice uzate s-a ridicat la 150.000 de yuani (peste 24.500 de dolari). Robotul isi poate misca mainile si picioarele si poate mima vocea umana, conform presei locale.

Un barbat din Manas, Xinjiang, conduce o motocicleta construita din fier vechi, cu un motor second hand.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#inventii neobisnuite China, #inventatori chinezi , #oameni afaceri