Investigatie Amazon: Guvernul Arabiei Saudite a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos

Duminica, 31 Martie 2019, ora 12:52
7859 citiri
Investigatie Amazon: Guvernul Arabiei Saudite a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos
Foto: Facebook Jeff Bezos

Guvernul saudit a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, de unde a obtinut informatii personale despre acesta, relateaza site-ul agentiei Reuters, care il citeaza pe Gavin De Becker, seful securitatii la Amazon.

In ultimele luni, De Becker a investigat dezvaluirile facute de ziarul National Enquirer, care, in ianuarie, a publicat mesajele dintre Bezos si Lauren Sanchez, o fosta prezentatoare de televiziune. Bezos a avut o aventura cu Sanchez, ceea ce a dus la divortul lui Bezos.

De Becker a prezentat, sambata, o parte din concluzii si a declarat ca a trimis descoperirile facute in timpul investigatiei catre oficialii federali din SUA, fara a da alte detalii.

Luna trecuta, Bezos l-a acuzat pe proprietarul ziarului ca a incercat sa-l santajeze cu amenintarea de a publica "fotografiile intime" pe care Bezos i le-a trimis lui Sanchez, daca Bezos nu declara ca aticolele pe care le-a publicat tabloidul despre el nu au fost motivate politic.

Intr-un articol pentru site-ul The Beast Daily, De Becker a declarat ca societatea-mama a National Enquirer, American Media Inc. (AMI), i-a cerut sa nege ca a gasit orice dovezi de "ascultari electronice sau hacking in procesul de editare a stirilor".

"Anchetatorii nostri si mai multi experti au concluzionat, cu mare siguranta, ca sauditi au avut acces la telefonul lui Bezos si au obtinut informatii private. Pana astazi, nu este clar in ce masura si daca AMI stia aceste detalii", a scris De Becker.

Un purtator de cuvant al Ambasadei saudite de la Washington nu a raspuns imediat solicitarii Reuters de a comenta afirmatiile lui De Becker. In februarie, ministrul de stat al Afacerilor Externe al regatului, a declarat ca Arabia Saudita a avut "absolut nimic de a face" cu articolul National Enquirer despre aventura lui Bezos cu Sanchez.

De asemenea, un reprezentant al AMI nu a raspuns imediat unei cereri de a comenta noile dezvaluiri. AMI a spus anterior ca a actionat in mod legal, cand a dezvaluit aventura lui Bezos.

Cine este MacKenzie Bezos, femeia care ar putea deveni cea mai bogata de pe planeta, in urma divortului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#telefon Jeff Bezos acces Arabia Saudita , #oameni afaceri