Irina Socol, prima femeie de afaceri romanca premiata la Bruxelles

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 10:37
2624 citiri

Presedintele si directorul general al diviziei locale Siveco, Irina Socol, a devenit prima femeie de afaceri din Romania care a primit Premiul European pentru Antreprenoriat Feminin.

Potrivit unui comunicat de presa al Siveco Romania, competitia "Antreprenoriatul feminin european" si-a desemnat, vineri, castigatorii, iar Irina Socol, sefa companiei Siveco Romania, a primit trofeul "Prix scientifique" din partea lui Constance Le Grip, membru al Parlamentului European, si Barbarei Drillsma, vicepresedintele Asociatiei Jurnalistilor de stiinta Europeni.

Ceremonia de premiere a avut loc la Palatul Parlamentului European din Bruxelles.

Juriul competitiei, in care au fost nominalizate 16 personalitati, a fost format din redactorii publicatiilor economice din Belgia si Franta si din consiliul de conducere al retelei wimadame.com, retea dedicata femeilor din Europa.

Alaturi de Irina Socol, au mai fost premiate: Adrienne Axler, director Sodexo (la categoria Economie), Liliana Andrade si Marcela Manrique (la categoria Ecologie), Isabella Lenarduzzi de la Isamedia (Premiul Presei), Eugenie Triebel si Berangere Florin (studente antreprenoare) si Corentine Quiniou (Premiul retelei Wimadame).

Statisticile arata ca, la nivelul Uniunii Europene, doar 30 la suta dintre femei sunt antreprenoare, autoritatile comunitare manifestand un interes crescut pentru eliminarea diferentelor de acest fel.

Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 de actionari romani, fiind la ora actuala unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala.

In anul 2003, Siveco Netherlands a devenit actionar majoritar al Siveco Romania, iar in 2009 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 239,41 milioane de lei (aproximativ 56,33 milioane euro) si un profit net de 10,68 milioane lei (2,51 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#femei antreprenor, #Irina Socol premiata, #Irina Socol Bruxelles, #premiu Antreprenoriat Feminin , #oameni afaceri