Mandru ca sunt roman: Rucsandra Hurezeanu: Am mostenit forta si energia femeilor romance

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:30
6549 citiri
Mandru ca sunt roman: Rucsandra Hurezeanu: Am mostenit forta si energia femeilor romance
Foto: Arhiva

Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea brandului de cosmetice Ivatherm, este convinsa ca Romania a devenit, in ultimii 20 de ani, un stat modern, care va continua sa se dezvolte, chiar daca ritmul va fi, poate, mai lent decat ne-am dori.

In plus, ea crede ca doar greutatile din trecut au afectat negativ romanii, facandu-i sa uite valorile adevarate. Totusi, exista inca modele, care ii vor inspira si pe ceilalti, astfel inca societatea romaneasca sa evolueze rapid, a declarat Rucsandra Hurezeanu, pentru Ziare.com:

Sunteti mandra ca sunteti romanca? De ce?

Sunt mandra ca sunt romanca, in primul rand, pentru ca eu cred ca am mostenit de la femeile din familia mea forta si energia femeilor romance.

Bunica mea materna a ramas in memoria mea, precum femeile din picturile lui Grigorescu: inalte, mandre, luminos de frumoase in costumul national, pe care l-a purtat, fara exceptie, toata viata ei.

In familia mea, prin casatorie, sentimentul patriotic este unul adanc, trainic si sustinut prin istoria noastra de viata recenta.

Sunt mandra ca sunt romanca, pentru ca romanii sunt un popor de oameni buni si talentati, fiind convinsa ca doar greutatile prin care ei au trecut i-au asprit si i-au facut sa uite care sunt adevaratele valori, sa devina superficiali, prea competitivi sau prea oportunisti.

Cred in modelele bune ale tarii noastre care-i vor inspira si pe ceilalti ajutand la o evolutie buna si rapida a societatii romanesti.

Aveti un sentiment mai puternic de mandrie decat in urma cu 20 de ani?

Sigur ca acum 20 de ani eram mandra de un trecut glorios, pe care il invatasem la scoala, dar acum sunt si mai mandra ca Romania a devenit un stat cu adevarat modern, in continua dezvoltare, chiar daca de multe ori ne-am dori sa avanseze intr-un ritm mai accelerat.

Care este evenimentul pe care il considerati cel mai important pentru istoria Romaniei?

Cred ca cel mai important eveniment al istoriei noastre este acela pe care il sarbatorim in fiecare an si a devenit Ziua Nationala a Romaniei, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Constiinta unei mari natiuni - si noi, romanii, suntem una dintre natiunile mari ale Europei - este intreaga atunci cand poporul sau este alaturi intre granitele aceleasi tari.

Care sunt romanii de care putem fi mandri, din domeniul in care activati?

Sunt convinsa ca neamul acesta va continua sa dea lumii nume importante si oameni cu vieti exceptionale, iar activitatea mea profesionala ma aduce adesea in anturajul unor specialisti despre care intreaga lume ar trebui sa stie mult mai multe.

Primul care imi vine in gand este prof. Gheorghe Benga, de la Cluj, primul descoperitor al aquaporinelor (proteine din membra celulelor, responsabile pentru transportul apei in organism - n.red.) pentru care, in mod nedrept, Premiul Nobel a fost impartit doar intre alti doi cercetatori americani, ignorand contributia stralucitului cercetator roman.

Pe prof. Benga l-am reintalnit anul trecut, cu prilejul unei lansari de produse Ivatherm ce contin ingrediente formulate pe principiul de hidratare la a carui descoperire isi adusese contributia.

Va invitam sa va alaturati demersului nostru, contribuind cu materiale-documentar, cu interviuri si reportaje sau chiar cu propriile marturii.

Cunoasteti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spuneti-ne povestea lui si o vom publica.

Va fascineaza un personaj sau o intamplare care au marcat istoria Romaniei? Trimiteti-ne un documentar pe aceasta tema pe care il vom publica.

Ne puteti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Multumim si va asteptam alaturi de noi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Rucsandra Hurezeanu mandru roman, #Rucsandra Hurezeanu Ivatherm, #romanians are smart , #oameni afaceri