Nu avea apa curenta in casa, dar acum are o afacere de aproape 3 miliarde de dolari

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 19:55
10747 citiri
Nu avea apa curenta in casa, dar acum are o afacere de aproape 3 miliarde de dolari
Foto: Facebook/Stewart Butterfield

Inainte sa puna bazele startup-ului Slack, ce valoreaza 2,8 miliarde de dolari, Stewart Butterfield a condus o alta afacere care i-a adus multi bani. E vorba de Flickr, o platforma de fotografii, pe care a vandut-o gigantului Yahoo pentru 20 de milioane de dolari.

Antreprenorul are studii universitare in filosofie, dar mai este pasionat de biologie si de stiintele cognitive.

Drumul spre succes nu a fost unul lin. Provine dintr-o familie modesta si s-a chinuit sa gaseasca finantare pentru ideile sale. Dar creativitatea i-a fost intotdeauna un aliat de nadejde.

Business Insider a trecut in revista viata lui Stewart Butterfield.

Are o avere uriasa si a pus umarul la dezvoltarea Facebook - Viata fabuloasa a lui Sean Parker

Fost primar in New York, are o avere de peste 37 de miliarde de dolari - Viata fabuloasa a lui Michael Bloomberg

- Buttefield s-a nascut in 1973, intr-un orasel de pescari, numit Lund, din provincia canadiana Columbia Britanica. Familia sa nu a avut parte de apa curenta in locuinta decat dupa ce acesta a implinit varsta de 3 ani.

- La 5 ani, el si familia sa s-au mutat in Virginia. Dupa o vreme, parintii au achizitionat un calculator, iar Butterfield a invatat programare de unul singur.

- Facea bani la facultate din crearea de site-uri.

- "Am fost unul dintre copiii norocosi care au avut calculator inca de mici", a precizat acesta, pentru Business Insider.

- A terminat facultatea la University of Victoria si este licentiat in filosofie, iar studiile de master le-a facut la Cambridge.

- In 2000, impreuna cu prietenul sau, Jason Classon, a pus umarul la crearea si dezvoltarea startup-ului Gradfinder.com, destinat elevilor si studentilor. Ulterior, afacerea a fost vanduta, iar cei doi au reusit sa obtina un profit de pe urma tranzactiei.

- Jason Classon a mers mai departe cu afacerea la compania care a cumparat Gradfinder.com, insa Butterfield a ramas pe cont propriu si a lucrat o vreme ca freelancer.

- In acest timp, a organizat un concurs numit "5k Competition", in care ii indemna pe designerii web sa creeze site-uri sub 5 kilobyti. "Ideea s-a propagat pe neasteptate si a ajuns in fiecare tara din lume", a marturisit antreprenorul.

- Ulterior, Classon, Butterfield si Caterina Fake, care era sotia lui, au pus bazele unui startup numit Ludicorp. Scopul firmei era de a realiza un joc online multiplayer. Insa cei trei nu au reusit sa stranga finantarea necesara, pentru ca abia se petrecuse tragedia cu turnurile gemene din septembrie 2001, iar investitorii erau sceptici.

- Ideea pentru Flickr, platforma de partajare de fotografii, i-a venit dupa ce a facut toxiinfectie alimentara de la mancarea dintr-un hotel din New York.

- In 2005 a fost cumparata de Yahoo, iar Butterfield si Fake s-au alaturat gigantului IT.

- Insa trei ani mai tarziu, cei doi au plecat de la conducerea companiei. Mai mult, s-au si despartit.

- Butterfield a incercat sa isi urmeze din nou visul de a crea un joc online multiplayer, asa ca a contactat fosti colaboratori si a pus bazele Glitch.

- A marturisit ca a facut niste erori tehnice cu acest joc, care nu a fost prea popular, insa a iesit si ceva bun: platforma pe care comunica echipa sa a devenit un produs numit Slack.

- Aplicatia ofera diverse canale de comunicare si este folosita de multe companii din lume, fiind evaluata la 2,8 miliarde de dolari.

- In prezent, Slack e una dintre aplicatiile care inregistreaza cea mai mare crestere. In mai putin de doi ani, are peste 1,25 de milioane de utilizatori activi, 370.000 de abonamente, 230 de angajati si profit de 35 de milioane de dolari.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#viata Stewart Butterfield, #povesti succes oameni afaceri, #povesti oameni afaceri , #oameni afaceri