Ziare.com

Orasul european preferat de miliardari - isi cumpara aici case de peste 36 de milioane de dolari

de Camelia Sisea
Marti, 01 Aprilie 2014, ora 07:08

   

Orasul european preferat de miliardari - isi cumpara aici case de peste 36 de milioane de dolari
Londra este orasul european in care traiesc cei mai multi miliardari, arata un studiu realizat de Beauchamp Estates si Dataloft.

Astfel, 67 de miliardari locuiesc in capitala Marii Britanii, comparativ cu 25 de miliardari in Paris si 18 miliardari in Geneva, conform studiului citat de CNBC.

Autorii studiului au avut in vedere valoarea proprietatilor de lux, stilul de viata al bogatilor si activele imobiliare detinute de acestia in Europa de Vest.

Cei mai instariti oameni din capitala britanica locuiesc in asa-numitul "triunghi de platina", format din cartierele de lux Mayfair, Knightsbridge si Belgravia. Printre zonele preferate de ei se numara si St John's Woods si Regent's Park.

In general, pretul unei case este de 21,7 milioane de lire sterline (36,1 milioane de dolari) in Mayfair, in timp ce proprietati similare situate in St John's Woods si Regent's Park costa 22,3 milioane de lire sterline.

In medie, miliardarii detin cate patru locuinte in intreaga lume, printre care o casa de 22,3 miliarde de lire sterline in Londra, o casa de vacanta de 18,6 milioane de lire sterline pe Riviera Franceza si o proprietate de 12,1 milioane de lire sterline in Toscana.

De asemenea, averea unui miliardar se ridica, in medie, la 1,79 miliarde de lire sterline.

Din aceasta suma, 42% (750 de milioane de lire sterline) se afla in investitii private, 35% (626 de milioane de lire sterline) in companii listate la bursa, 18% (325 de milioane de lire sterline) sub forma de numerar, 3% (50 de milioane de lire sterline) in proprietati imobiliare rezidentiale si 2% (50 de milioane de lire sterline) in bunuri de lux precum iachturi si avioane private.

Conform studiului citat, exista peste 2.170 de miliardari in intreaga lume, iar acestia au o avere neta cumulata de 3.880 de miliarde de lire sterline. In cazul a 60% dintre miliardari, averile au fost construite de ei insisi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3290 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor