Ziare.com

Peste jumatate dintre sefii din Romania prevad cresteri salariale in acest an

Marti, 12 Februarie 2013, ora 14:08

   

Peste jumatate dintre sefii din Romania prevad cresteri salariale in acest an
Mai mult de jumatate dintre executivii de top din Romania prevad cresterea salariilor angajatilor in acest an cu 5-10%, in linie cu rata estimata a inflatiei, in timp ce 42% se asteapta la o stagnare a nivelului salarial pentru urmatoarele 12 luni.

De asemenea, 26% dintre participantii la un studiu realizat de Ernst&Young (E&Y) au declarat ca intentioneaza sa creasca numarul angajatilor in 2013, iar 56% estimeaza ca vor mentine acelasi numar de angajati ca si in anul precedent.

Studiul "O noua viziune a cresterii" are la baza un chestionar aplicat in perioada 21 ianuarie-5 februarie. In raport s-au analizat raspunsurile a 105 executivi de top, prezentandu-se perceptia acestora asupra perspectivelor mediului de afaceri din Romania in 2013. In marea lor majoritate, respondentii provin din companii cu cifre de afaceri mai mari de 50 milioane de euro.

Dintre liderii de business din Romania, 25% sunt foarte increzatori, iar 40% sunt relativ increzatori ca firmele lor vor creste in 2013. Cu toate acestea, ei sunt mai putin optimisti privind cresterea industriei in care activeaza - doar 4% sunt foarte increzatori in acest lucru.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, 51% dintre ei se asteapta sa inregistreze o crestere moderata in 2013, de 5%-10%.

Estimarile privind cresterea profitului sunt de asemenea pozitive - 37% estimeaza ca vor avea o crestere de 5%-10%, in timp ce 22% estimeaza o crestere de doua cifre a profitului, de pana la 20%. Doar 9% dintre respondenti sunt foarte optimisti, mizand pe un avans de 20%-30% al profitului.

"Cu toate ca 2013 se anunta un an cu provocari pe multe paliere, numeroase companii au raspuns chestionarului nostru spunand ca se asteapta sa inregistreze crestere", spune Bogdan Ion, Country Managing Partner Ernst & Young Romania.

Pentru a face fata presiunilor impuse de criza economica in mediul local de business in 2012, 30% din oamenii de afaceri chestionati au declarat ca au recurs la reduceri de costuri, iar 28% s-au concentrat pe cresterea productivitatii.

Desi costurile mici sunt considerate in continuare un factor important pentru competitivitatea companiei pe piata, conform raspunsurilor a 31% dintre cei chestionati, atentia comunitatii locale de afaceri se concentreaza asupra unui nou factor in 2013.

Astfel, peste 39% dintre respondenti se asteapta ca principala batalie competitiva sa fie data in acest an pe frontul consolidarii notorietatii marcii si a cresterii increderii in brand.

De asemenea, doar 18% din companii spun ca vor continua batalia preturilor mici pentru a-si creste vanzarile in 2013. In schimb, 75% au raspuns ca vor introduce pe piata produse/servicii noi pentru clientii existenti, 33% intentioneaza sa intre pe piete noi cu produsele/serviciile pe care le au, in timp ce 20% spun ca si-au regandit produsele pentru a ataca piete geografice noi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte bun an 2013! "Peste jumatate dintre sefii din Romania prevad

cresteri salariale in acest an." Probleme este ca peste jumatate din prapaditii de la manivela, isi vor pierde COMPLET salariul! Socialismul lui Ponta schioapata grav!5hj

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor