Povestea femeii care a trait in copilarie din ajutoare sociale, dar si-a cladit o firma de succes

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 14:36
9737 citiri
Povestea femeii care a trait in copilarie din ajutoare sociale, dar si-a cladit o firma de succes
Foto: Solamar

O antreprenoare din Statele Unite a reusit sa isi construiasca o afacere de succes, prin forte proprii, desi a trait in copilarie din ajutoarele acordate de stat.

Chelsea Berler, director executiv al agentiei de marketing Solamar, a povestit publicatiei Entrepreneur care a fost drumul sau in viata.

"Imi amintesc ca in copilarie cumparam alimente de baza din ajutoarele pe care le primeam de la stat. Aveam sentimentul acela de neajuns", a explicat femeia de afaceri.

"Nu vreau sa spun ca era ceva in neregula cu acea perioada a vietii mele, pentru ca mama muncea din greu sa ne puna paine pe masa", a adaugat antreprenoarea.

Insa Chelsea Berler sustine ca acest lucru a motivat-o foarte mult si inca de mica si-a pus in minte ca nu vrea ca aceasta situatie sa dureze la infinit.

"Nu stiam cum se va schimba viata mea, dar aveam sentimentul ca ceva se va intampla. Ceva bun. Atunci am inteles ca imi pot folosi creativitatea si bunul simt pentru a ajunge departe", a marturisit americanca.

Ea isi aminteste tot timpul de unde a plecat, iar acest lucru ii da forta sa mearga inainte. De asemenea, i-a modelat stilul in care isi conduce compania.

Primul job

Primul job in domeniul corporatist l-a avut in cadrul unei companii multinationale de distributie. A lucrat in domeniul relatiilor cu clientii si a renuntat la facultate pentru a putea munci full-time.

Dupa un an, a inceput sa urce pe scara ierarhica.

A primit din ce in ce mai multe atributii, iar domeniul vanzarilor a inceput sa ii faca cu ochiul. Ea a observat ca oamenii aveau nevoie de cineva care sa le raspunda pe loc la cereri si nu sa astepte sa fie contactati dupa mult timp de alti reprezentanti ai firmei.

"Asa am ajuns unde sunt astazi. Am vazut oportunitati peste tot", a explicat aceasta.

La 21 de ani, ea era director de vanzari si responsabila pentru dezvoltarea afacerii, raportand direct vicepresedintelui companiei si directorului executiv.

"M-am implicat foarte mult si am facut tot ce era nevoie pentru a multumi clientii. Nu mi-am facut griji in privinta calificarii mele. Am facut ce era de facut. Iar in acele momente, am simtit ca fac o diferenta. Insa aveam nevoie sa gasesc o cale sa ma concentrez mai mult pe acest sentiment", a mentionat americanca.

Cand a parasit jobul din corporatie

In consecinta, la 22 de ani a pus bazele firmei sale, iar cand a inceput sa faca destul de multi bani pentru a-si plati facturile, a renuntat la jobul din corporatie.

"Ca antreprenor, am crezut in fortele mele atunci cand altii nu faceau acest lucru. Am inceput Solamar cu ideea in minte ca modelul de business pe care il voi adopta va fi unul diferit si va imbratisa individualitatea", a explicat aceasta.

"Imi plac oamenii interesanti, creativi si putin ciudati - la fel ca mine. Imediat ce am inceput sa imi formez o echipa cu care sa lucrez, lumea pe care o stiam a incetat sa mai existe. Nu m-am mai uitat inapoi.

Muncesc alaturi de freelanceri si angajati si sunt fericita ca ii pot ajuta si pe altii sa isi triasca visul si sa ajunga pe culmile succesului", a marturisit antreprenoarea.

Cum a depasit obstacolele

"Adevarul e ca am intampinat multe obstacole, dezamagiri si lucruri rele", a marturisit aceasta.

"Una din cele mai importante lectii a venit din faptul ca am simtit disperarea si neputinta. Ma aflam intr-o situatie in care nu credeam ca voi ajunge la lumina de la capatul tunelului. Simteam ca stagnez indiferent de ce faceam si ca optiunile mele sunt limitate. Insa greseam amarnic si am realizat asta", a continuat americanca.

Ambii frati ai sai au murit cand tanara era la liceu si habar nu avea ca o sa faca cu viata sa. Insa jobul din corporatie a facut-o sa isi contureze un tel.

Totusi, lipsea ceva. Si-a dat seama ca nu vrea sa faca asta toata viata sa, asa ca si-a promis ca nimeni altcineva in afara de ea nu ii va dicta cursul vietii, asa ca a pus bazele unei companii.

"Crede in tine, in talentul tau si in ceea ce vrei sa faci cu viata ta", a punctat Chelsea Berler.

Ce sfaturi are pentru ceilalti

- toata lumea are un trecut, insa nu-l lasa sa te defineasca

- imbratiseaza-ti individualitatea si las-o sa se rasfranga in tot ceea ce faci

- apreciaza toate greutatile pe care le intampini, caci ele te-au adus unde esti

- situatiile disperate nu trebuie sa te descurajeze, dar trebuie sa crezi in tine.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#poveste succes femeie afaceri, #afaceri de succes , #oameni afaceri