Si ei au cunoscut munca de jos: Ce joburi au avut in tinerete Obama, Oprah, Buffett si alte personalitati

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 08:56
5656 citiri
Si ei au cunoscut munca de jos: Ce joburi au avut in tinerete Obama, Oprah, Buffett si alte personalitati

Nu esti foarte incantat de locul tau de munca actual? Ii invidiezi pe miliardarii lumii? Atunci trebuie sa stii ca si cei mai bogati oameni ai planetei au fost ca tine: multi dintre ei au cunoscut chiar din copilarie ce inseamna "munca de jos".

Business Insider a adunat cateva exemple de astfel de antreprenori.

Cele mai apreciate si cele mai proaste joburi in 2014

Lloyd Blankfein a vandut gustari pe Yankee Stadium

CEO-ul Goldman Sachs este unul dintre cei mai influenti bancheri de pe Wall Street, insa a inceput de jos. Lloyd Blankfein a locuit in Brooklyn, iar primul sau job a fost de vanzator pe Yankee Stadium din New York.

Richard Branson crestea pasari si planta copaci

Fondatorul Virgin Group - cu afaceri in servicii financiare, transport, sanatate, sectorul alimentar si telecomunicatii - a vazut oportunitatile de afaceri inca de mic copil.

La varsta de 11 ani, impreuna cu cel mai bun prieten al sau, Branson a inceput sa creasca si sa imperecheze papagali, pentru a vinde puii colegilor de clasa. Insa animalele se reproduceau mai repede decat puteau ei sa vanda progeniturile, asa ca s-au gandit sa testeze alta piata.

In consecinta, au cumparat cativa puieti de brazi si i-au plantat in gradina proprie. Dar nu au avut noroc, avand in vedere ca iepurii au devastat totul.

Beth Comstock a lucrat intr-o fabrica Rubbermaid

Directorul de marketing de la General Electric, care supravegheaza serviciul de streaming Hulu, a lucrat in tinerete in fabrica Rubbermaid, unde se producea vesela.

Ea sustine ca s-a angajat acolo dupa primul an de facultate, in vacanta de vara, insa aceasta munca a fost coplesitoare. Totusi, este mandra ca a rezistat cateva luni si ca nu a renuntat.

Warren Buffett distribuia ziare

Este un CEO extrem de respectat, insa Warren Buffett a muncit inca din adolescenta. La doar 14 ani, el a inceput sa faca bani din distributia de ziare. In acelasi an, a investit cei 1.200 de dolari pe care i-a castigat intr-un teren de 16 hectare. In prezent, omul de afaceri are o avere de 58,5 miliarde de dolari.

Barack Obama a lucrat la un magazin care vindea inghetata

Pana si presedintele american a experimentat munca de jos. Barack Obama a lucrat in Honolulu, la un magazin unde se vindea inghetata.

Oprah Winfrey, vanzatoare la magazinul din colt

A ajuns prima femeie afro-americana cu o avere de miliarde de dolari. Insa inainte sa devina o vedeta de televiziune si sa isi construiasca un imperiu media, Oprah s-a chinuit sa supravietuiasca.

Astfel, a fost nevoita sa munceasca inca de pe vremea cand era adolescenta. Ea a fost angajata o perioada la un aprozar, care se afla in apropierea frizeriei tatalui sau.

Michael Dell a spalat vase

Fondatorul companiei Dell a facut o avere impresionanta (15,3 miliarde de dolari), insa nu s-a trezit peste noapte pe un munte de bani. El a lucrat la 12 ani la un restaurant chinezesc, unde a spalat vase.

David Murdock a fost angajat la benzinarie

Presedintele Dole Foods a reusit sa-si transforme compania in cel mai mare producator si distribuitor de fructe si legume. Totusi, David Murdock nu a avut mereu o viata usoara. Din cauza saraciei, a fost nevoit sa renunte la scoala in clasa a noua si sa se angajeze la o benzinarie. Ulterior, s-a inrolat in armata, iar restul e istorie.

Jacki Zehner a vandut hot dog la meciurile de hochei

Conduce organizatia de caritate Women Moving Millions, iar in 1996 a devenit primul partener de sex feminin al companiei Goldman Sachs.

Zehner sustine ca s-a antrenat pentru Wall Street inca de pe vremea cand vindea hot dog la meciurile de hochei. Ea sustine ca acele vremuri, in care era nevoita sa faca tranzactii rapide, au pregatit-o pentru cariera pe care avea s-o urmeze.

Donald Trump a adunat sticle

Desi a provenit dintr-o familie bogata, Donald Trump a fost invatat de tatal sau cat de greu se castiga banii. Acesta l-a pus pe viitorul miliardar sa colecteze sticle de plastic si sa le duca la reciclat.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#joburi prost platite America, #oameni afaceri primele joburi, #bogati primele joburi , #oameni afaceri