SUA au impus sanctiuni noi Rusiei: Cine sunt cei vizati

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 13:27
4108 citiri
SUA au impus sanctiuni noi Rusiei: Cine sunt cei vizati
Foto: Rosneft

Statele Unite au anuntat ca vor impune noi sanctiuni Rusiei, ce vizeaza sapte oficiali si 17 companii, care au stransa legatura cu presedintele rus Vladimir Putin.

The Guardian mentioneaza ca Administratia Obama a decis sa le inghete conturile bancare, sa le interzica accesul pe teritoriul american, precum si oprirea tranzactiilor sau relatiile comerciale cu SUA.

SUA impun noi sanctiuni Rusiei: Sunt vizati 7 oficiali ai Kremlinului si 17 companii

Cine sunt milionarii vizati de sanctiuni

Cel mai notabil nume de pe lista este Igor Sechin (foto), directorul general al celei mai mari companii petroliere de stat din Rusia, Rosneft. Este aliatul lui Putin inca din anii '90, avand in vedere ca au lucrat impreuna la Primaria din Sankt Petersburg, iar mai apoi l-a urmat ca subaltern in diversele functii guvernamentale sau politice ocupate in administratia de la Moscova.

Astfel, in timpul regimului lui Putin, a fost seful adjunct al cancelariei prezidentiale, iar mai apoi prim-vicepremier. A detinut, in perioada 2004-2011, functia de presedinte al Consiliului Director in cadrul Rosneft. Insa din mai 2012, dupa ce Putin a devenit din nou presedinte al Rusiei, a ajuns in pozitia de director general al companiei.

Vyacheslav Volodin este director adjunct al Administratiei prezidentiale. Potrivit Trezoreriei americane, Putin a luat decizia de a anexa Crimeea in urma sfatului primit de consilierii sai, printre care se numara si Volodin.

Sergei Chemezov s-a imprietenit cu Putin in perioada in care au locuit impreuna in acelasi complex de apartamente din Germania de Est, in anii 1980. Chemezov a lucrat in Administratia Prezidentiala, iar apoi a fost numit seful companiei de stat Rostec, care are afaceri in domeniul IT.

Dmitry Kozak, de profesie avocat, este vicepremierul Rusiei si detine aceasta functie inca din 2008.

Oleg Belavencev este Trimisul Oficial al Presedintiei Ruse in Crimeea, functie delegata pe 21 martie 2014 de catre Vladimir Putin. El a fost vice-amiral al flotei rusesti, fiind deportat din Marea Britanie in 1985 din cauza suspiciunilor de spionaj.

Eveniy Murov este directorul Serviciului de protectie al Federatiei Ruse si general de armata. A lucrat in serviciile de securitate ale Rusiei din 1971.

Aleksei Pushkov este vicepresedinte al Dumei de stat, din decembrie 2011.

Companii

Trezoreria americana a anuntat si sanctiuni pentru 17 companii detinute sau controlate de oficiali, oameni de afaceri si grupuri vizate si de primele masuri.

Printre ele se numara cele controlate de oligarhul petrolului Gennady Timchenko (Volga Group, Stroytransgaz si alte afaceri cu petrol si gaze), dar si Yury Kovalchuk si Arkady and Boris Rotenberg.

Cei din urma se cunosc de mult timp cu Putin si s-au imbogatit de pe urma Olimpiadei de la Soci. Impreuna, ei controleaza bancile InvestCapitalBank si SMP Bank, care sunt vizate de sanctiuni, la fel ca si compania care construieste conducte de gaze Stroygazmontazh.

Mai mult, masurile SUA au afectat si doua companii detinute de banca Rossiya, care a intrat in prima runda de sanctiuni.

In total, "pedepsele" implementate de SUA in contextul crizei din Ucraina au afectat 45 de persoane si 19 firme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#oficiali rusi sanctiuni SUA, #rusi sanctiuni SUA, #sanctiuni SUA Rusia , #oameni afaceri